Close

Ez most nem adta ki… Hungaroring OB, első futam

aszom

Egyszer fenn, egyszer lent, közhelyesen hangozhat, de hatványozottan igaz a mai hungaroringi első versenyetapra. A Gender Racing Team egyik versenyzője az élről kényszerült kiállni, míg a másik pilótát a pályán elért győzelmétől büntetéssel fosztották meg.

Egyébként sem volt egyszerű verseny a formaautók nyitófutama, egy, a mezőny végéről induló gép motorja az első körökben elfüstölt, és nagyobb mennyiségű olajat is kiengedett magából. Ennek hatására a magyar bajnokságban ritkán látható piros zászlós fázis következett, és egy új rajt. Az újraindítás safety car mögül történt, ahol Rónai Tamás szintén remek rajtot fogott, és egy kör erejéig az élen állt – ám a pálya célegyenes ráfordító előtti részén egy nagyon kellemetlen technikai hiba kiintette a versenyből…

 

 

A Forma Renault jobb hátsó felfüggesztése minden előzetes jelzés nélkül adta meg magát, szerencse a szerencsétlenségben, hogy Tamás mentette a helyzetet, így sem a pilóta, sem az autó nem sérült az afférban. A csapat jelenleg is dolgozik, hogy a pilóta rajthoz állhasson a következő versenyén.

Stern Roland remek versenyt futott, ám ezúttal neki sem volt szerencséje… A már említett új start közjátéka sem zavarta Rolandot, aki kategóriájának második helyéről előrelépett az elsőre, és szép teljesítményét a kockás zászló is elismerte – első pozícióban leintve őt.

 

asteee

 

Az már a pódiumceremóniára készülődve derült ki, hogy Rolandnak több olyan pályaelhagyása is volt, amit a versenybíróság szabálytalannak ítélt, és utólag 30 másodperces büntetéssel terhelte a Gender Racing Team pilótáját. „Nincs semmi gond, nagyon a határon autóztam, ez most így sikerült, a következő versenyre koncentrálunk!” – vont rövid mérleget.

Semmi nincs veszve, a fiúk és az egész csapat összeszedetten teszi a dolgát!

Folytatás 13:05-től a második versennyel, nem mindennapi izgalmak közepette!

 

Képek: Gender Racing Team / Varga István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top