Close

„Ahol a falak mesélni tudnak…”

kastelyszallo1

Magyarország tájain utazva itt is, ott is mesés kastélyokra, kúriákra bukkanhatunk, amelyek egy letűnt, talán szebb, nyugodtabb korról tanúskodnak. Mindannyiunkban beindul ilyenkor a fantázia, hogy milyen is lehetett ezekben a csodás épületekben lakni, a zöldellő parkokban sétálni, pihenni. Némely kastélyban ez ma újra lehetséges. A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége egy csokor ilyen újra virágzó kastélyt tud tagjai között az ország egész területén. Vannak kisebbek és nagyobbak, eldugott falvakban és városokban, zöldellő parkok ölelésében, domboldalakban és óvárosokban.

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége minden tagszállodája a nagyhírű magyar vendéglátást írta zászlajára. Mind-mind más módon igyekszik a vendégek igényeit messzemenőkig kielégíteni: Kastélyaink legalább három csillagos szállodák. Legtöbbjük hagyományos magyar konyhával és elegáns étteremmel is rendelkezik, ahol a környékre jellemző étkeket kínálnak. Több kastélynak van igényes borpincéje és saját bora, vagy akár borászata is. Kastélyainkban találhatók különféle wellnes-szolgáltatások, fürdők, sőt még egészségügyi rehabilitációs szolgáltatás is. De más kikapcsolódási lehetőség is megtalálható: koncertek, táncházak, régi mesterségek bemutatása, reneszánsz karneválok és sok más. Szeretettel várjuk hát kastélyszállodáinkban!

Tagjaink
• Apponyi Kiskastély – Medina
• Batthyány Kastélyszálló**** – Zalacsány
• Forgách Kastély – Mándok
• Graefl Major – Kétútköz (felújítás alatt)
• Hotel Vécsecity**** – Hernádvécse
• Misefa Kastélyszálló – Misefa
• Prónay-kastély**** – Alsópetény
• St. George Hotel***** – Budapest
• Széll Kálmán Kastélyszálló – Rátót
• Szidónia Kastélyszálloda – Röjtökmuzsaj

A szövetség elnöke: Gulyás Eszter

kastelyszallo2
„…a minőség garanciája”

A Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöksége a ”kastélyturizmus” köztudatba történő bevezetéséért és annak fellendítéséért is dolgozik, rendkívül fontos, hogy minden a tagságra jelentkező kastélyt külön elbírálással a saját minőségi irányelveink alapján szemrevételezünk. Fontos számunkra, hogy tagjaink minőségileg magas színvonalon biztosítsák a vendégek részére a szolgáltatásaikat, mivel a szövetségi tagságba tartozás egyúttal egy minőségi garancia is.

Az Egyesület tagjai lehet minden olyan magyar és külföldi természetes személy, jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, társadalmi szervezet, alapítvány és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, amely egy kastélyszállodát, kúriát, vagy más történelmű hátterű épületben működő legalább 3 csillagos szállodát, illetve rendezvényhelyszínt, továbbá egyéb az épülethez jól illeszkedő szolgáltatást működtet, valamint az alapszabály rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek elfogadja, és kötelezettséget vállal az egyesületi célok megvalósítása érdekében történő közreműködésre.

A történelmi épületnek, vagy annak, főbb részeinek legalább 100 évesnek kell lennie. Az esetleges helyreállítást műelemekhez illő gondossággal kell elvégezni és emelt színvonalú vendéglátó szolgáltatásokat kell nyújtani.

Kivételes esetben az Egyesület tagjai lehet minden olyan magyar és külföldi természetes személy, jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, társadalmi szervezet, alapítvány és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság is, amely kastélyszállodát ugyan nem működtet, de az Egyesület céljai megvalósítását elősegíteni tudja és kívánja.

Tegyük szebbé a gyermekek karácsonyát!
Idén a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége is csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat „cipós doboz akciójához”. A gyűjtés 2016. november 28-tól december 19-ig tart, így ezen időszak alatt várjuk a csomagokat gyűjtőpontjainkon tagszállodáinkban:
• Apponyi Kiskastély natur minihotel – 7057 Medina, Rákóczi F. 21.
• Batthyány Kastélyszálló**** – 8782 Zalacsány, Csány László 24.
• Forgách Kastély – 4644 Mándok, Szent István tér 9.
• Hotel Vécsecity**** – 3874 Hernádvécse, Béke tér 8-10.
• Misefa Kastélyszálló – 8935 Misefa, Béke 2.
• Prónay-kastély**** – 2617, Alsópetény, Kossuth L. u. 34.
• St. George Hotel***** – 1014 Budapest, Fortuna u. 4.
• Széll Kálmán Kastélyszálló – 9951 Rátót, Fő 32.
• Szidónia Kastélyszálloda**** – 9451 Röjtökmuzsaj, Röjtöki út 37.

Változások, terveink, jövőképünk

2016 a változás éve, ez jelentkezik akként is a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége életében, hogy kibővítettük a tagsági kört, mely szerint nem csak ”KASTÉLYSZÁLLODÁK” lehetnek tagok, hanem olyan történelmi épületek is, amelyekben, egyéb szolgáltatásokat végeznek (pl. rendezvényhelyszín, szépségközpont, egészségközpont, múzeum, stb…) a hangsúly a minőségi szolgáltatásokon és bizonyítható történelmi háttéren van.
Reményeink szerint egyre szélesebb körben visszük jó hírét a több száz éves épületcsodáknak. Szeretnék ezeket a szerethető, és sokoldalú helyszíneket még vonzóbbá tenni a látogatók számára, és az év második felében új programokkal jelentkezni, mint gasztro túrák, kulturális „vándorprogramok” (zenei esték, képzőművészeti kiállítások, korabeli játékok, stb.), melyek az országot bejárva, tagszállodáink között hónapról, hónapra adnak érdekes és izgalmas programokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ott „ahol a falak is mesélni tudnak”.

Szerző: László Martyin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top