Close

Újra a mozikban a Casablanca

Szeptember 22-től visszatér a mozikba a filmtörténet egyik legnagyobb klasszikusa, az 1942-ben készült Casablanca.

Minden idők egyik legszebb szerelmes filmje a II. világháborúban, a kollaboráns francia Vichy-kormány által ellenőrzött marokkói Casablancában játszódik. Casablancában mindenki Rick Blaine (Humphrey Bogart) mulatójába jár, ez az egyedüli hely, ahol a nácik elől Amerikába menekülők hamis papírokhoz juthatnak. Rick eddig mindenkin segített, de amikor egy nap feltűnik régi szerelme Ilsa (Ingrid Bergman) egy másik férfi társaságában, hogy segítséget kérjen, nehéz helyzetbe kerül.
Kertész Mihály (Michael Curtiz) három Oscar-díjat nyert filmje a hazafiasság és szerelem, az ön- és a közérdek konfliktusának drámája, melyet Humphrey Bogart és Ingrid Bergman felejthetetlen alakítása a filmtörténet örök érvényű klasszikusai közé emelt.
A 102 perces, fekete-fehér filmet kiváló képminőségű, digitálisan restaurált kópiáról vetítik a mozik, eredeti nyelven, magyar felirattal.
A film – a Pannonia Entertainment kultikus filmeket újra mozivásznon bemutató sorozatának eddigi legrégebbi alkotásaként – Budapesten kizárólag a Puskin Moziban lesz műsoron, ahol szeptember 18-án, a mozi 90. éves ünnepi rendezvénye keretében premier előtt is vetítik. Szeptember 22-től országszerte számos helyszínen, a megyeszékhelyek többségén láthatják a nézők, többek között Szegeden, Pécsett, Szolnokon, Kaposváron és Miskolcon is. A vetítési helyszínek teljes listája a film Facebook-oldalán, a https://www.facebook.com/CasablancaMozi címen található.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top