Close

Ki lő vissza?

bbck

Tele van a világsajtó az Orlandóban történt mészárlással, mindenkinek van szava, vagy könnye, vagy véleménye a történtekről a leszbikus, homoszexuális, transzvesztita fiúlány, lányfiú stb. azonosságuaktól egészen föl Obamáig, aki ugyancsak elmondta a magáét, azaz a tipikus, jóformán liberális ostobaságot, hogy ha nem lenne szabad fegyvert tartani, nem lenne lövöldözés és vérontás.
Ez az ostobaság se nem új, se nem oldana meg semmit.
Lehet törvényt hozni, hogy senkinek se legyen szabad fegyvert tartania, ahogy a kommunista országokban volt szokásos, és ahogy sok európai országban ma is tilos. De van két bökkenő. Az egyik az, hogy teljesen lefegyverzett társadalomban valóban nem lesz fegyver senkinek a kezében, kivéve a bűnözőket, ugyanis azok legelőször a torvénynek ezt a tiltását fogják áthágni. A másik bökkenő pedig Amerikában az, hogy a Consatitutionuk, azaz az Alkotmányuk kimondja a második pontban, hogy mindenki tarthat és hordhat fegyvert. Olyan dolog Amerikában a Constitution, hogy míg a Bibliát többször is át lehetett írni, a Constitutiont teljességgel lehetetlen.
Van Amerikában nagy és szervezett fegyverellenesség, de alkotmányi okokból máig sem tudta elérni, hogy regisztrálják a fegyvertartókat. Maga a rendőrség tagadta meg a hozzájárulását. A legtöbb, amit elért a libsi szárny az volt, hogy tarthat ugyan fegyvert otthon mindenki, de zsebben, utcán, nyilvánosan már nem, ha nem végzett el egy tanfolyamot, ami jogosítványt adna rá. A nyilvános fegyverviselés tehát szabad is, de „jogosítványos” szabadság.
Mérget vehetünk persze arra, hogy Amerikában mindenki kedvére vásárolhat fegyvert ma is, holnap is, nyilvánosan és feketén is és mindig akad terrorista is, őrült is, aki lőni fog.
Mi lenn a megoldás?
Gondoljunk el egy szituációt: A ferde hajlamúak mulatójában, vagy bármely más közösségben és tömegben egyszer csak megjelenik egy alak, és lead három -négy sorozatot anélkül, hogy lenne a megtámadott csoportban húsz-harminc, vagy akár egy is, aki csípőből rögtön visszalő, vagy éppen szitává lövi azt az őrültet. Mert a nagy fegyvertelenségben éppen ez az ami történt. Miután ötvenen meghaltak és ötvenhárman (ha nem többen) megsebesültek, a rendőrség meg is jelent beöltözve, elszántan és katonásan, és lepuffantotta az őrültet, majd pedig fölvette a kései jegyzőkönyvet, aminek az egyenlege: ötven teljesen ártatlan és egy őrült halott.
Obamának és sok más politikailag korrekt mamlasznak a véleménye, hogy a teljes fegyvertelenség az igazi. Járhatnak is ilyen temetésekre ma is, holnap is.
Jó zokogást kívánok.
Balogh Bertalan
Florida

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top