Close

Egy hét múlva Borok Útja

Augusztus 26-án reggel a Kincsem Parkból indul a 21. Borok Útja Rallye mezőnye, hogy felfedezzék a Balaton-felvidék borászatait. Összesen 17 pincészetet látogatnak meg, közben pedig autós tekintetben is helyt kell állniuk.

„Egy pohár bor olyan, mint egy jól megírt regény. Izgalommal kóstolod meg, és minél többet akarsz megtudni róla. Minden évben más, hiszen más az időjárás is, fejlődnek a borászok és a pincészetek, minden évben új és izgalmas dolog várni és megkóstolni az elmúlt év eredményét. Sokszor nem tudunk kellő időt szentelni azokra a gasztronómiai, kulináris és turisztikai élményekre, amelyekre egyébként vágyunk és igényünk van. Ezt próbáljuk bepótolni, orvosolni azzal a csodálatos három nappal minden évben, amit együtt tölthetünk a versenyzőinkkel a Magyar Borok Útja Rallye-n.” –mondta Megay Róbert Péter, a Rallye szervezőbizottságának elnöke.

A száz autót számláló mezőny összesen 700 kilométernyi távot tesz majd meg, miközben keresztül-kasul bejárják a balatoni borvidéket, benne a Badacsonyi, Balatonboglári, Balaton-felvidéki, Balatonfüred-Csopaki, Nagy-Somlói Borvidék és a Zalai Borvidéket. Összesen 17 pincészet kerül így a figyelem középpontjába: többek között a Borbély Családi Pincészethez, Canter Borházhoz, Cezar Pincészethez, Csali Szőlőbirtokhoz, Fáncsi Hegyi Pincéhez, Fischer Borászathoz, Folly Arborétum és Borászathoz, Kancellár Birtokhoz, Koczor Pincészethez, Kristinushoz, Lídia Borházhoz, Liszkay Pincészethez, Pócz József Pincészetéhez, Sípos Borházhoz, Szt. Kristóf Pincészethez, Tornai Pincészethez, Villa Tolnay Pincéhez látogatnak el a versenyzők.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke a következőket mondta a sajtótájékoztatón: „Szeressük és tiszteljük egymást, a közlekedés többi résztvevőjét, és tartsuk be azokat a szabályokat, melyek saját magunk és mások érdekében is fontosak! Csodálatosak a magyar tájak és azok az útvonalak, ahova ezek a versenyek eljutnak, nekünk az a dolgunk, hogy ezt felelősségteljesen élvezzük, így mindannyiunk számára élmény lesz ez a három nap.”

Az idei Borok Útja Rallye háziasszonya Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivője, a köztestület Zala megyei elnöke.

„Tavaly a kamara képviseletében vettem részt a XX. Magyar Borok Útja Rallye-n. Nem vezettem, csak az itinert olvastam, de így is nagyon élveztem minden egyes percét. A Rallye közlekedésbiztonsági küldetését utazó nőként és családanyaként én magam is fontosnak tartom. Utazás közben a gyerekekkel folyamatosan tanuljuk a szabályokat, így úgy érzem, hogy ők is felkészültek a biztonságos közlekedésre. Az egy évvel ezelőtti versenyen olyan helyekre sikerült eljutnom, ahova valószínűleg nem látogattam volna el, mert nem azok a kimondott turisztikai célpontok. Olyan gyöngyszemeket láttam, amelyek örökre megmaradnak emlékezetemben. Úgy gondolom, a rendezvénynek az is egy fontos üzenete, hogy találjuk meg helyben a saját értékeinket. – mondta a sajtótájékoztatón a szóvivő, aki ezúttal Buda Mártonnak, a Petőfi Rádió műsorvezetőjének fog navigálni. „Marci” saját VW Passatjával indul a versenyen, elmondása szerint sokat fog fejleszteni a pontosságán a rali. 

A 21. Magyar Borok Útja Rallye augusztus 26-án, reggel 7 órakor rajtol a Kincsem Parkból.

Molnár Gergő István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top