Close

Liszt és Strauss művei is felcsendültek a Vajdahunyadvárban

Egy igazán különleges zenei élménynek lehettek fültanúi mindazok, akik július 4. és augusztus 4. közt a Vajdahunyadvárba látogattak.

 

 

Az impozáns vár udvara adott otthont a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválnak immáron 25. alkalommal, A jubilálást a szervezők az eddigieknél is pazarabb fellépőkkel ünnepelték: a komolyzene kedvelőitől a könnyűzene szerelmesein át mindenki megtalálhatta a számára tetsző muzsikát.

A csodaszép Károlyi udvar és a kíváncsi szemek elől jobbára elzárt reneszánsz kerengő Csajkovszkij, Bizet és Erkel műveitől visszhangzott augusztus 4-én. A fesztivál záróakkordjaként ugyanis a 100 Tagú Cigányzenekar művészei gyönyörködtettek játékukkal.

Ez a különleges társulat Magyarország legkiválóbb cigányzenészeit fogja egybe. S bár valóban, mindegyik művész egyedülállóan tehetséges, számomra az együttes csodája nem a tökéletes művészi játékban rejlik. Sokkal inkább magával ragadott az a fajta lelkesedés és a zene iránt önzetlenség és alázat, mellyel még a legidősebb tagok is túl a 70 felett rendelkeznek.

Magyar népdalok, klasszikus operák és autentikus cigányzene. Egy színes zenei kavalkád, nagyszerű muzsikusok tolmácsolásában. A Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál idén is feledhetetlen élménnyel gazdagított.

Hacsaturján: Kardtánc

Brahms: V. magyar tánc

Erkel: Palotás

Monti: Csárdás

Sarasate: Cigányosan

Brahms: I. magyar tánc

Liszt: XIV. magyar rapszódia

J. Strauss: Denevér nyitány

J. Strauss: Éljen a magyar

Csajkovszkij: Virágkeringő

Bizet: Carmen

J. Strauss: Villámlás és mennydörgés

J. Strauss: Radetzky-induló

 

Szerző: Kaiser Vivien

Fotó: online

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top