Close

Pick-up, és/vagy holdjáró születik?

hinni

Elég egy elejtett szó vagy utalás, és a márka legmegszállottabb rajongói máris kombinálnak.

tesla ok

Elen Musk, a Tesla vezére egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy elkezdenek dolgozni egy pick-up megvalósításán. Hangsúlyozta, hogy ez egy „teljesen újfajta” pick-up lesz, de azt is megemlítette, hogy mivel semmilyen határidő nem köti őket – ami egy elkészült koncepció bemutatását illeti – nem tud pontos dátummal szolgálni az új modell leleplezésével kapcsolatban.

puzzle ok

Persze a rajongóknak ennyi információ nagyon kevés, hogy csillapítsa éhségüket, de ahhoz már szinte sok is, hogy elinduljanak az összeesküvés-elméletek, hiszen Musk kijelentésével szinte egy időben előkerült egy korábban a vállalatnál gyakornokoskodó formatervező, Jason McGinnity látványkoncepciója, a Tesla Allterrain.

Egyelőre még csak az 1:4-es modellverzió, de remélhetőleg hamarosan életnagyságban is gurulni fog – fotó: Jason McGinnity

kanna ok

A járgány elsőre egy komolyabb hollywoodi sci-fi produkció vásznáról legördülő holdjáróra emlékeztet, de az adatok között kutakodva nagyon is a Föld nevű bolygóra tervezték, olyan képességekkel, mint a 192 km/h-s végsebesség, a 352 km-es hatótáv, vagy a 4 másodperces gyorsulás 0-ról 100-ra. A 4 személyre tervezett gépjármű tetőrésze nyitható, és az egyébként 70 kWh-s akkumulátorok mellé egy 10 kWh-s akkuval is rendelkezik, ami – a régi marmonkannákat idézve – piros színben kapaszkodik az autó hátulján.

Az elektromos marmonkanna – fotó: Jason McGinnity

Nagy valószínűséggel az ifjú dizájner – aki már egyébként a jövő lábbelijeit rajzolgatja az Adidasnál – sem gondolta volna, hogy egy napon középpontba kerül elképzelése, aminek az ára nem mellesleg 10 és negyedmillió magyar forint körül lehet, ha valaha legördül a gyártószalagról.

Színes, térhatású, robbantott ábra – fotó: Jason McGinnity

DE! A formatervező művész, Tobias Buttner, felhasználva egy GMC Denali XT koncepcióautó terveit, újraértelmezte Elen Musk kijelentését és TÉNYLEG megalkotta a Tesla pick-upját. A képeken jól látszik az alkotó munkája, ahogy átszabta a teljes frontrészt, csillog-villog az embléma, és aki már látott valaha a Szilícium-völgyből származó akkus négykerekűt, azonnal kiszúrja a jellegzetes Tesla-ajtókilincseket és fényszórókat.

Morcos, sportos, elektromos és pick-up – fotó: AutoGuide

pick up ok

Egyelőre nem tudni, hogy mikor várható az első aszfalt-, terep- vagy homokdűneérett újdonság, de az biztos, hogy nem fogunk csalódni a Tesla mérnökeiben, hiszen eddig is elkényeztettek minket újításaikkal és jövőbe mutató szemléletmódjukkal. Ha pedig abból indulunk ki, hogy egy egyszerű nyilatkozat ekkora érdeklődést kelt, és szinte megállíthatatlan hírlavinát generál, akkor valószínűleg az első, kész újdonságról a motor beindításának pillanatában értesülni fogunk.

Forrás: 2016. augusztus 02. Agroinform.hu

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top