Close

Katasztrófavédünk

szoftver 1 ok

Autószervizekben használt szoftver segíti a katasztrófavédelmet
Eddig csak autószervizekben használt járműinformációs adatbázis szoftver segíti mostantól az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) munkáját, amely tartalmazza az utakon futó járművek több mint 95 százalékának pontos műszaki paramétereit – közölte a szoftvert ingyenesen az OKF rendelkezésére bocsátó Bosch hétfőn.
A közúti baleseti mentés során a tűzoltóknak az akkumulátor pontos helye a legfontosabb információ a jármű áramtalanítása miatt.
Nehezíti a mentést, hogy az akkumulátor az újabb autókban sok helyen lehet, nem csak a motorháztető alatt, és előfordulhat az is, hogy több akkumulátor is van egy kocsiban. Ezért fontosak a Bosch eddig javításra, diagnosztikára használt adatbázis szoftverének naprakész, másodpercek alatt kereshető információi, mert a sérültek ellátása addig nem kezdődhet meg, amíg az áramtalanítás meg nem történt. A Bosch az elmúlt hónapokban országosan 600 tűzoltónak oktatta ingyenesen a program kezelését.

szoftver ok
Tollár Tibor, az OKF főigazgatója a közlemény szerint elmondta: évente átlagosan hatezer közúti baleset történik Magyarországon, amelyeknél jelentősen meggyorsíthatja a beavatkozást, és ezzel az életmentést a gépjárművek műszaki paramétereinek pontos ismerete.

Forrás MTI

 

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top