Close

Genderék dupla elsőséggel nyitottak! Pannónia-ring, vasárnap

aaat

Vasárnap reggel az előző napinál jóval ideálisabb körülmények között, kellemes időben kezdődött el a magyar országos bajnokság formula autós szekciójának időmérő edzése. A Gender Racing Team pilótái még mindig tudnak újat mutatni ezen a hétvégén, magukhoz mérten is domináns időeredményekkel, mindkét autójuk a kategóriájának első helyéről rajtolhat a mai versenyen.

Rónai Tamás kizökkenthetetlen nyugalommal, teljesen szimulációként megélve, tesztként felfogva teljesítette a reggeli kvalifikációs etapot, mi sem természetesebb, első helyen:

„Lehetett volna még jobb is ez az eredmény, ha nem tartanak fel picit az egyetlen gyors köröm alatt. Két melegítőkör után egy etappal abszolváltuk ezt az időmérőt, és a versenyen is a győzelem a cél, nem kérdéses. Az igazi csaták és küzdelmek majd az Eset V4 mezőnyével együtt, Slovakiaringen és Brno-ban lesznek. De persze nem is a határok maximális feszegetése a lényeg, a tapasztalatszerzésen, az információgyűjtésen, a nemzetközi „vizekre” történő felkészülésen van a hangsúly – nekünk most ez a legfontosabb. Ennek ellenére szeretnénk minél többet eredményben is kihozni a hétvégéből.” – mondta el Rónai Tomi, aki talán már az idei szezonban is megmérettetheti magát valamelyik komoly, nemzetközi bajnokságban.

Stern Roland megtalálta a tegnapi, küszködős kanyarvételeinek ellenszerét, Egy kisebb futómű állítás után Roland máris egy pole pozícióval hálálta meg a csapatban dolgozók munkáját:

IMG 3500

„Tegnap a pálya hátsó traktusában sokat küszködtem, alig tudtam befordulni egy bizonyos kanyarban. A sok fejtörés és vizsgálódás után arra jutottunk, hogy az autóban az előző futam után cserélt alkatrésszel kapcsolatosan elvégzünk egy kis után állítást, és lám, ennek rögtön meg is lett az eredménye. Soha ilyen jó kört nem tudtam még összepakolni a Pannónia-ringen, és még majdnem az abszolút második helyet is sikerült megfogni, a kategória első mellett! Nagyon köszönöm a fiúk munkáját, és igyekszem meghálálni egy jó teljesítménnyel a versenyen.” – zárta Stern Roland.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Képek: Maszlik Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top