Close

A legjobb természetfilmek Gödöllőn

 

Gödöllőn a „Varázslatos Magyarország” szabadtéri fotókiállítás megnyitójával vette kezdetét a II. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál, amelynek idén a „Víz, a vizes élőhelyek védelme” a kiemelt témája. A május 22-én záruló fesztivál valamennyi programja ingyenes.

Idén több mint 30 országból csaknem 300 filmet neveztek be, ezekből a 100 legjobbat láthatják az érdeklődők a Királyi Kastély Lovardájában, a Művészetek Házában és a Városi Könyvtárban. Szombaton délután 3D-ben vetítik Tóth Zsolt Marcell Négy évszak a Hortobágyon című filmjét, amelynek Gödöllőn lesz az országos premierje.
A mozizás mellett ingyenes családi programokkal várnak mindenkit az Alsóparkba, lesz madárgyűrűzési bemutató, állatsimogató, méhészeti és halászati bemutató, kézműves sátor, íjászat, „Állati jó bemutató”, és még számtalan egyéb program a természet-  és a környezetvédelem jegyében.
A fesztiválhoz kapcsolódik egy másik fotópályázat, amelyet diákok számára hirdettek Víz és fény címmel. A rendezvénysorozatot környezetvédelmi és filmszakmai konferenciák, környezetvédelmi előadások egészítik ki. A szervezők első alkalommal hirdették meg a „Jam for Nature” zenei tehetségkutató versenyt, amelynek koncertjei az Alsó parkban lesznek.
Pénteken diáknap lesz, amire az általános és középiskolai csoportokat várják, szombaton és vasárnap pedig családi nap. A díjátadó gála szombaton lesz, vasárnap pedig a díjnyertes filmeket lehet megnézni.  
A fesztivál az idén új helyszínnel bővült. A hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban szombaton és vasárnap ingyenes filmvetítésekkel és szórakoztató programokkal várnak minden érdeklődőt.
A vetítések pontos időpontjáról és helyszíneiről a rendezvény folyamatosan frissülő honlapján, a www.godollofilmfest.com oldalon, illetve a helyszíneken megtalálható programfüzetből lehet tájékozódni.
Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top