Close

„Hagyd kint a valóságot”- 5 éves a Budapeast Park

„Megtalálta a helyét a Budapest Park a főváros szórakoztató életében „ – kezdi Gerendai Károly – a Park ügyvezető igazgatója a most hétvégén 5 évadát indító Budapest Park sajtótájékoztatóját.

A színes fák alatt üldögélve – a Park szlogenjéhez híven– mi is kint hagytuk a valóságot egy ks időre. Már csak azért is, mert amit az elmúlt években elért Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, az valóban alig tűnik valóságosnak.

Tavaly több mint 300 ezren látogattak el a Soroksári úti szórakozóhelyre, s Gerendaiék idén még több vendéget várnak. A közelmúlt eseményei természetesen mindenkiben felvetették a kérdést: mi lesz a biztonsággal? Gerendai Károly elmondta, hogy bár a Park biztonságtechnikája eddig sem hagyott semmi kívánni valót maga után, ám idén még inkább adnak az ellenőrzésekre. Nem csupán bombakapukat szerelnek fel, hanem a nagyobb csomagoknak egy külön csomagmegőrzőt is bztosítanak majd.

A küzdőtér átalakításának köszönhetően már akár 11 ezren is tombolhatnak egyszerre. A hangtechnikát és a fénytechnikát modernizálták, a színpadon pedig egy hatalmas LED fal is helyett kapott, hogy a hanghatáson túl a vizualítás is kielégítse a Parkba látogatók igényeit.

Ám nem csupán a Park impozáns méretei és technikai csodái vonzóak, hanem az idei koncertfelhozatal is.

A hétvégén Szabó Balázs bandája, a Brains és Scooter nyitja a Parkot, és ez még csak a kezdet. Külföldi sztárok is szívesen lépnek fel a Park színpadán, a magyar zenekaroknak pedig presztizs kérdés, hogy akár egy lemezbemutatót, akár egy születésnapi jubileumot itt ünnepeljenek.

Idén olyan világsztárokkal csalogatnak minket a Parkba mint a franciák üdvöskéje ZAZ vagy a kanadai punk-rock hullám elementális bandája a Billy Talent, de az egykori diszkó sztár, a Modern Talking még magát megmutatni hajlandó tagja– Thomas Anders- is a világot jelentő deszkákra lép majd. A sajtótájékoztatón jelentették be, hogy tavalyi Sziget Fesztiválon fergeteges sikert arató alternatív rockbanda a Foals is a Parkba látogat a Sziget zárónapján.

A magyar szegmenset szerencsére nem csupán Ks Grofó fogja idén képviselni, de a fiatalok nagy kedvence a Wellhello, a Punnany Massif és Halott Pénz is teltházat remél, csak úgy mint a „nagyöregek":  a Quimby, Péterfy Bori vagy éppen a Zagar.

Aki pedig nem a hatalmas küzdőtéren akar tombolni, annak sem kell elkerülnie a Parkot: óriás kivetítően szurkolhatunk a magyar labdarugóválogatottnak a futball európa bajnokságon, de akár az olimpia legfontosabb versenyeit is nyomon követhetjük. Ha pedig azzal az indokkal maradnánk otthon, hogy a gyerek… nos, már ez sem kifogás: minden hónap első vasárnapján a legkisebbeket várja a Budapest Park számos szórakozató programmal és mini koncerttel. S mivel úgy tűnik, a szabadulós játékok iránti rajongás idén sem hagy alább, a Trap Factoryban zenei zenei tudásunkat kell segítségül hívni, ha kiakarunk szabadulni még az esti buli előtt.

Mindezek után mit is mondhatnánk: Hagyd kint a valóságot, vár a Budapest Park!

 

Szerző: Kaiser Vivien

Fotó: Kaiser Vivien

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top