Ring Magazin

Hétfô, 2018. Október 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programok Megnyílt a Budakeszi Kalandpark Tanösvény

Megnyílt a Budakeszi Kalandpark Tanösvény

E-mail Nyomtatás PDF


Április 22-én, a Föld Napján adták át a Budakeszi Vadaspark főbejárata közelében található Kalandpark Tanösvényt.


Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a két tanösvényen összesen 26 állatfajt ismerhetnek meg a kalandvágyók. A pályákon a fajokat bemutató táblák mellett 8 mesterséges költőládát is elhelyeztek. A hazánkban első ilyen jellegű kezdeményezés a Budakeszi Vadaspark és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) együttműködésével jött létre, azt a célt tartva szem előtt, hogy játékos eszközökkel ismertessék meg a fatörzsek és lombkoronák élővilágát, és a madárbarát eszközöket. A 140 centiméter alatti gyerekek a Pele pályáján haladva 3 hazánkban élő pelefajjal, a nagyobbak pedig a lombkorona magasságában haladó Sólyom pályán tudhatnak meg sok érdekességet 23 madarfajról.
Bajor Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület elnöke az átadáson azt emelte ki, hogy a Vadaspark és az MME között már évek óta nagyon jó a kapcsolat, amit az is bizonyít, hogy a napokban együttműködési megállapodást is aláírnak. A Kalandpark Tanösvény munkáinak döntő részét a park munkatársai végezték el, az egyesület szakmai segítséget nyújtott.


A kalandokkal és legyőzendő akadályokkal teli kötélpálya fától-fáig nem is mindig olyan egyszerű, mint amilyennek alulról látszik… A mászás megkezdése előtt a Kalandpark munkatársai a tanulópályán, gyakorlatban mutatják meg a hevederek, csúszkák használatát, és a legfontosabb szabályokat is elmondják, amelyeket mindenkinek szigorúan be kell tartania, aki a pályákat használni szeretné.
Indulás előtt érdemes tájékozódnia a www.budakeszivadaspark.hu oldalon, ahol mind a Vadasparkról, mind pedig a Kalandparkról minden információ elérhető.
Szöveg és kép: Bognár Mária


(2 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

cimlap 2018okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 712 vendég böngészi

bav logo kicsi banner