Close

Zarándokvonatok 2016-ban

 

Az idén is útra kel a csíksomlyói búcsúba a Boldogasszony Zarándokvonat, de 2016-ban először két hazai helyszínre is utazhatnak zarándokok különvonattal a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-Start Zrt. szervezésében.

                                          
A Szent Márton emlékévben Szombathelyre indul a szent püspökről elnevezett zarándokvonat, az Angyalos Boldogasszony Zarándokvonat pedig  Mátraverebély-Szentkút nemzeti kegyhelyre.
Az ötödik alkalommal induló csíksomlyói Boldogasszony Zarándokvonatra (május 12-15) fel lehet szállni Cegléd, Szolnok és Püspökladány állomásokon is. A vonat Erdélyben megáll Nagyváradon, Kolozsvárott és Marosvásárhelyen, és az esti órákban érkezik meg Gyergyószentmiklósra. A második nap programja Gyimesbükkön, az ezeréves határnál lesz, majd a csíksomlyói búcsún való részvételt követően, Pünkösd vasárnapján, Gyergyószentmiklós főterén szabadtéri szentmisével zárul a zarándoklat. A Boldogasszony Zarándokvonat fővédnökei Kövér László, az Országgyűlés elnöke és dr. Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. Lelkivezetők Bíró László püspök, Burbela Gergely verbita, Görbe László piarista és Tímár Asztrik ferences szerzetesek.
A magyarországi villamosított szakaszon a MÁV-START Opera témában felmatricázott mozdonya vontatja majd a szerelvényt, melynek vagonjai között idén először közlekedik a MÁV-START saját fejlesztésű IC+ személykocsija is.


A Szent Márton Zarándokvonat július 9-én indul Szombathelyre, a szentéletű püspök szülővárosába. Az egynapos program csúcspontja az ünnepi szentmise lesz, ahonnan a zarándokok útja a Sarlós Boldogasszony székesegyházba vezet. A Zarándokvonat fővédnöke dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, a zarándoklat lelkivezetője Bábel Balázs érsek.
Az Angyalos Boldogasszony Zarándokvonat szeptember 4-én indul a szentkúti Kisboldogasszony napi nagybúcsúba. Lelkivezetők Böjte Csaba ferences és Magung Fransis verbita szerzetesek lesznek.
A Misszió Tours és a MÁV-START szervezésében közlekedő különvonatok valóban különleges, lelkileg is megújulást kínáló programokra hívják az érdeklődőket.
A részletes programleírások a www.missziotours.hu oldalon.
Bognár Mária                Fotók: Missiotours

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top