Close

A Kis Csoda – újra a Fiesta lett Európa kedvenc kisautója

ford

Az elmúlt évben a Ford Fiesta volt Európa legnagyobb számban értékesített kisautója – méghozzá zsinórban immár a negyedik éve.

Azt követően, hogy a Ford jelentős frissítést hajtott végre a modellen, 2015-ben összesen 314.432 darab* Fiesta talált gazdára az európai piacon, vagyis 2 százalékkal több, mint az azt megelőző évben, amikor 309.120 ilyen autó kelt el.

ford1

“A Fiesta minden tekintetben kielégíti a kisautó-vásárlók igényeit – akkor is, ha a Fiesta Econetic takarékos működése és 82 g/km CO₂-kibocsátása** csábítja őket, és akkor is, ha a Fiesta ST díjnyertes teljesítménye ejti rabul a szívüket,” nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.

* A JATO Dynamics által közölt eredmények a JATO Consult, a vállalat tanácsadó szolgálata által közölt adatokon alapulnak. Az adatok 30 európai ország piacairól származnak. További információkért látogasson el a www.jato.com honlapra.

ford2

** Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb EC/692/2008 direktíva alapján regisztrálták. Az üzemanyag-fogyasztási és CO₂-kibocsátási adatok egy járműtípusra, nem pedig egy adott járműre vonatkoznak. Az alkalmazott tesztelési eljárás lehetővé teszi a különféle járműtípusok és különféle gyártmányok összehasonlítását. A közúti üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatai eltérhetnek az itt közölt adatoktól, mivel ezeket befolyásolhatja a vezetési stílus, akárcsak egyéb, nem műszaki jellegű tényezők is. A CO₂ egy üvegházhatású gáz, ami a legnagyobb mértékben felelős a globális felmelegedésért.

A Ford Motor Company
A Ford Motor Company központja a Michigan állambeli Dearborn; a vállalat a globális autóipar egyik vezető vállalkozása, amely hat kontinensen gyárt és értékesít autókat. Az összesen mintegy 197.000 alkalmazottat foglalkoztató, világszerte 67 gyártóüzemet működtető vállalat autóipari márkái a Ford és a Lincoln. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. Amennyiben több információra van szüksége a Ford termékeiről, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

ford3

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 68.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top