Close

Házasság = 1 férfi + 1 nő


A közeljövőben Svájc lehet az első nyugat-európai ország, ahol népszavazáson keresztül erősíthetik meg az egy férfi és egy nő szövetségére épülő házasság intézményét. Ha sikerül, alkotmányos szinten védik a házasságot.

2016. február 28-án népszavazásra hívják a svájciakat, melyen a „házasság-bírság” ellen szavazhatnak. A házasság-bírságot a házasoknak adó formájában kell befizetni, azaz többet adóznak a házasok, mint a nem házasságban élő élettársak. Ezt az állapotot szeretné a kezdeményezés a házasság pártjára fordítani, elvégre a házasság nemcsak lelki, de vagyonközösség is. A házasság és család védelmében indított akció mögött a kereszténydemokraták állnak, akik alkotmánymódosítást indítványoztak a házasság egy férfi és egy nő közötti definíciója érdekében. A népszavazás sikere egyben ellehetetlenítené a homoszexuálisok párkapcsolatának jogi elismerését az országban.

A házasság definíció egyre inkább előtérbe kerül egész Európában, mivel néhány országban a házasság értelmezése egyre távolabb kerül a természet adta férfi-nő egységétől. Ha a házasságot csupán jogi konstrukcióvá degradáljuk, és nem veszünk tudomást arról, hogy az erős házasságok a kulcs az erős családokhoz, és az erős társadalomhoz, akkor engedjük meglazulni a társadalom szövetét. Egy felelős államnak tehát támogatnia kell a házasság intézményét és a családokat.

Támogassa Ön is a svájci népszavazást, írjon üzenetet a kezdeményező párt vezetőjének Mondjunk együtt igent az egy férfi és egy nő közötti házasságra!
http://www.citizengo.org/hu/fm/32631-hazassag-1-ferfi-1-no

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top