Close

Közös együttműködés a terrorizmus ellen?

terror2

Bécs, 2015. november 26., csütörtök (MTI) – David Cameron brit miniszterelnök és Werner Faymann osztrák kancellár, a brit vezető Bécsben tett villámlátogatása után, csütörtökön közös nyilatkozatban közölte, hogy a két ország az európai együttműködésben látja a terrorizmus elleni küzdelem és a menekültválság megoldásának kulcsát.

 David Cameron, brit miniszterelnök, a jobb információcserét, az Únió külső határainak megerősített védelmét és az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet elleni közös fellépés szükségességét emelte ki.  „Ausztria és Nagy-Britannia egyaránt elkötelezett a terroristák elleni közös harc mellett”  – jelentette ki Cameron. 
 Erre reflektált az osztrák kancellár: „A közös kihívás erősít meg minket abban, hogy össze kell fogni”. Faymann továbbá azt is hangsúlyozta: „Bármilyen válságra az „erősebb Európában” rejlik a válasz.” Kiemelte, hogy szoros együttműködésre van szükség a menekültek visszaküldésével kapcsolatban is. 
 A találkozón szó esett még a brit EU-tagságról tervezett népszavazásról is.

Faymann végig az összetartást hangsúlyozta, és egyértelműen kiállt amellett, hogy Nagy-Britannia maradjon az Únió tagja. David Cameron aziránti meggyőződését fejezte ki, hogy az Únió a szükséges politikai akarattal megoldást kell találjon a további terrorizmussal kapcsolatos soron következő problémákra.

Ezt követően, David Cameron megbeszélést folytatott Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellárral is, aki megértést mutatva az Úniós „reformokra” vonatkozó brit követelésekkel kapcsolatban, úgy fogalmazott: „Olyan megoldást kell találni, amely az uniós tagállamok és az egész Únió érdekeit egyaránt szolgálja.”
  

Forrás: MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top