Close

A Jambalaya jubileumi koncertje a Muzikumban

jambalaya

Budapest, 2015. november 25., szerda (MTI) – Nagyszabású jubileumi koncertet ad az idén tízéves Jambalaya együttes. A New Orleans-i muzsikát játszó zenekar pénteken este a fővárosi Muzikum Klubban lép fel.

    Megalakulása óta a Jambalaya négy önálló lemezt jelentetett meg, külföldi turnékon bejárta Európát, munkáját Gundel Művészeti Díjjal ismerték el – szerepel a szervezők MTI-hez eljuttatott ajánlójában.
    A dzsesszt, a bluest és a funkyt vegyítő Jambalaya válogatott profi zenészekből alakult 2005 áprilisában. Első albumuk egy évvel később jelent meg I Just Wanted to Say címmel, nem sokkal később felléptek a Gronau Jazz Festivalon Németországban. 2008-ban jelent meg a Merlin színházbeli koncertet megörökítő Wonder What Can Happen (CD+DVD), amelyet európai turné (Németország, Belgium, Hollandia) követett. Egy évvel később következett a Végállomás vagy utazás című lemez. A Mardi Gras Mese 2014-ben jelent meg.
    A csapat egy híres és változatosan elkészíthető New Orleans-i ételről kapta a nevét, amely jól szimbolizálja azt a sokszínűséget, ami a folyamatosan megújuló ottani zenére jellemző. A Jambalaya műsora egy energikus, igazi amerikai ihletésű show. A zenekar jubileumi koncertjén az elmúlt tíz év legjobb dalai lesznek hallhatóak, különleges hangszerelésben.
    A zenekar tagjai: Nemes Zoltán (zongora, ének), Albert Zoltán (szaxofonok, ütőhangszerek, vokál), Bellák Miklós (gitár, vokál), Mezőfi István (dobok), Sóvári Tamás (trombita), Varga László (basszusgitár).Jambalaya band

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top