Ring Magazin

Péntek, 2017. Január 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér GAZDASÁG ÚJRA INDUL AZ ÉV IRODÁJA VERSENY! MÁR LEHET NEVEZNI!

ÚJRA INDUL AZ ÉV IRODÁJA VERSENY! MÁR LEHET NEVEZNI!

E-mail Nyomtatás PDF

 

Az iroda.hu csoport immár hatodik alkalommal hirdeti meg Az Év Irodája versenyt, amely az egyik legrangosabb megmérettetés a hazai ingatlanpiacon. A  nevezési időszak szeptember 21-én indult el, hét kategóriában lehet jelentkezni november 30-ig. Az eredményhirdetésre a szokásoknak megfelelően 2016 február elején a nagyszabású Díjátadó Gálán kerül sor. A győzteseket a közönségszavazatokat figyelembe véve rangos szakmai zsűri választja ki.
Az iroda.hu csoport idén már hatodik alkalommal szervezi meg Az Év Irodája versenyt és a Díjátadó Gálát, amely a hazai ingatlanpiac egyik legjelentősebb megmérettetése és rendezvénye. Az évek során egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny győztesei és helyezettjei referenciaként tekintenek díjaikra, a nagy számú és igényes pályázat jelzi, hogy a hazai munkakultúra és irodapiac nagykorúvá vált, hazánkban is világszínvonalú értékek születnek, amelyeket mindannyiunknak meg kell ismerni
 
Igazi presztízzsé vált indulni a pályázaton, amely maga a trend, a igazodási pont a szakma számára, és amely összeköti Magyarországot a nagyvilággal. Az Év Irodája nem csak a jelen és a jövő ingatlanpiacát mutatja meg, hanem a szakma történetének fontos részévé is vált, hiszen a résztvevőkön keresztül látható: hogyan fejlődik a hazai ingatlanszektor, az irodapiac, az irodatervezés és fit-out – utóbbiak együttesen már professzionális iparággá nőtték ki magukat.
 
Idén hét kategóriában indulhatnak a versenyzők, amelyből háromban már lakóprojektet is lehet nevezni (Az Év Új Ingatlanfejlesztése, Az Év Tervezett Projektje, Az Év Legzöldebb Projektje).
Köszönhetően a pozitív ingatlanpiaci hangulatnak új kategóriának az idén Az Év Tervezett Projektje lépett be, előrevetítve és támogatva az új fejlesztések megindulását.
 
A hét meghirdetett kategória a következő:
Az Év Irodája
Az Év Irodaháza Bérlői Díj
Az Év Új Ingatlanfejlesztése
Az Év Tervezett Projektje
Az Év Legzöldebb Projektje
Az Év Üzemeltető Cége
Az Év Ingatlanpiaci Személyisége
 
A verseny a gyakorlatban megvalósuló irodákat, irodaházakat, a zöld projekteket és ingatlanterveket, valamint a nyugati munkakultúrák hazai elterjedését egyaránt bemutatja. Egyre több egészséges, ergonomikus, kényelmes és környezettudatos munkahely jön létre, amelyek növelik a hazai cégek és a globális vállalatok itthoni irodáinak versenyképességét, termelékenységét, vonzzák a szakembereket a világ minden tájáról, és nem utolsó sorban – főként – Budapest számára biztosítanak egyre nagyobb presztízst.
 
A verseny tisztaságáért, lebonyolításáért, a pályázatok előkészítéséért, a semleges szakmai zsűri kiválasztásáért az ArkonZrt. vállal felelősséget, amely 2015 elején felvásárolta az iroda.hu csoportot. “A kereskedelmi ingatlanpiacon immár 10 éve  tevékenykedő iroda.hu – mint vezető szakmai portál – kiemelten fontosnak tartotta az elmúlt években, hogy a válság ellenére is folyamatosan megrendezze az egyik legfontosabb szakmai megmérettetést és gálát, értékelje a teljesítményeket, az irodaházakat, az innovatív irodákat, a cégeket és a piacon dolgozó szakembereket" – mondta Kalmár Zoltán, az iroda.hu csoport vezetője, aki a verseny ötletgazdája és védnöke is.
 
A nevezési folyamat szeptember 21-én indult el, a versenyre a http://azevirodaja.hu/ oldalon lehet jelentkezni november 30-ig
 
A Díjátadó Gálára 2016 februárjában kerül sor.

További információk: http://azevirodaja.hu/ oldalon,

vagy az alábbi elérhetőségeken: Hange-Gyulay Diána,
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. ,
+36 (1) 237-2065, +36 30 206 9825. 
 


(3 értékelés)
 

Megjelent az A Mi Otthonunk téli duplaszáma, keresse az újságárusoknál!

cimlap1612

Bár életünk mindennapjai nem egyszerűek, mégis az év végén, engedelmeskedve a naptárnak, adjuk meg a kellő tiszteletet a hagyományoknak, hogy egybegyűlve szeretteinkkel boldogan karácsonyozhassunk, szilveszterezhessünk. A tradicionálisabbak (remélem, ezzel nem vagyok egyedül!), évről-évre elővesszük a garázsban vagy padláson tárolt kartondobozok viharvert kincseit, amelyek jó néhány évet megéltek már, de mit számít! Minden egyes karácsonyfadísz vagy aranyozott angyalka kedves emlékeket idéz, és újraélesztik a varázst. Azért mindig feltámad bennünk az a vágy is, hogy az idén egy kicsit máshogy csináljuk a dolgokat, és az újdonságoknak megtaláljuk a helyét. Ebben segít az A MI OTTHONUNK. Merítsen ötleteket a retrós elemekkel játszó genti, a kaliforniai modern country, a letisztult vonalúbb eleganciát vagy a kissé etnósabb hangvételt képviselő hazai lakásriportjainkból! A szépítgetést természetesen mi magunk is megérdemeljük: e havi összeállításunk a wellness és spa imádóinak szól. Már egészen egyszerű megoldásokkal is a nyugalom szigetévé varázsolhatjuk otthonunkat (8. oldal). És ne felejtsünk el előre tervezni az új évre! Nagyfelújítás, nyílászárócsere, hőszigetelés, panel tágassá tétele, buktatók nélkül? Higgyük el, lehetséges (90. oldal)! Szilveszteri falatok, legjobb programajánlataink országszerte… mindezeket kínáljuk téli duplaszámunkban.
Jó feltöltődést kívánunk!

Dr. Vérti Zsuzsanna
főszerkesztő

 

 

gitta

Harmincegyedik részlet

Közjáték Izraelben

Lehetséges az, hogy velem soha, sehol, semmi érdekes nem történt?
Mert ha igen, az azt jelenti, hogy én magam vagyok „nem érdekes”, átlagos, sőt, lehet, hogy taszítom a „közjátékokat”. Jó lenne írni egy novellát „Közjáték Prágában” címmel, de semmi érdekes nem jut eszembe, pedig ott tartózkodtam leghosszabb ideig – három hónapig – ösztöndíjjal, egyedül. Kellett volna valaminek történnie, de én azt hiszem képtelen voltam egyetlen bennszülöttel is kapcsolatot teremteni. Semmi félrészeg beszélgetés a kocsmákban, semmi ismerkedés, még egy kurva sem szólított le, egy rendőr sem alázott meg, semmi. Ugyanezt mondhatnám az összes külföldi utazásunkról: bejártuk az USA-t (mindkét partját), Olaszországot, Franciaországot (Párizst), Angliát, Belgiumot, Ausztriát, Lengyelországot, Horvátországot; voltunk Erdélyben, a Felvidéken még a Szovjetunióban is; én még Mongóliában is. Egyszer a Szentföldön: igaz, ott mintha történt volna valami. Egy kis közjáték, igen.
Az izraeli biztonsági erők terroristának néztek! De ha nem is, mindenesetre valami veszélyt sejtettek, kizárólag a külsőm alapján. Fehér öltönyben voltam, fehér inggel, nyakkendővel és trópusi nád kalapban. Ja, és a napszemüveg. Ennyi. Ehhez hosszú haj és az ábrázatomon a megvetés, a félelem, de nem tőlük! Abban az évben tudtam meg, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok, és még a nyáron elsiettünk a Szentföldre, Jézus életének színhelyeire, Jeruzsálembe, Betlehembe. Ciprus volt a kiindulópont. Igaz, mintha itt is lett volna egy kis közjáték, mert lemaradtunk az utaslistáról. Se szállás, se kirándulás Egyiptomba.
De az izraeliek érdekesebbek voltak. Elkülönítettek roppant profi módon. Mégse léphetek csak úgy lazán be az országukba! Azok után… Hamar egy kihallgató helyiségben találtam magam. Angolul folyt a beszélgetés. Ők sem álltak a helyzet magaslatán. Nem tudták mit akarnak? Úgy emlékszem csak kérdeztek, pedig ilyen helyzetekben az a veszélyes, ha állítanak. A csomagom. Ez mi? (Rengeteg gyógyszer.) Magyarázkodás.
Nem éreztem felháborodást, inkább valamiféle derűt. Egyszer veszem fel ezt az öltönyt – tiszteletből (a tenger iránt), s ez rögtön gyanússá tesz. Nem tudom mit magyaráztam el, de végül is beengedtek az országukba. Eljátszhatnék a gondolattal, mi lett volna, ha nem tudom ártalmatlanságomról meggyőzni őket? Hol kötök ki? Hogyan viselkedem? Bármit is tehetett-e volna a Hazám értem, vagy G.? Kihozhattak volna-e egy titkos izraeli, vagy amerikai fogolytáborból? Ha a prednisolonomat kábítószernek nyilvánítják?
Miféle közjáték ez? Semmi. Kiengedtek: irány Jeruzsálem. Jeruzsálem, Jeruzsálem. Jézus útja. A siratófal. Olajfák hegye. Betlehem. (Külváros.) A sír. A születés helye. Nehezen hisszük, nehezen hiszünk. A hitünk megrendült. Vagy erősödött. Mit keresnénk különben itt? Miért dugdosnánk kis papírdarabokat a hatalmas kövek közé? Miért imádkoznánk átszellemült zarándokok között? Miért érintenénk csodát várón a kitüntetett márvány darabkákat. Hol volt itt márvány Jézus születésekor? Hol volt itt tömjén, illat és kegyelem? Por és sivatag.
Visszafelé az izraeli autópályán gúnyolódunk: lámpás kereszteződés. Holott, nyilván csak négysávos autóútról van szó. Látjuk a zsidók erődszerű építkezését a dombokon. Európában a völgyekbe épültek a városok, a dombokra várakat építettek. De itt állandó fenyegetettség van. Micsoda szánalmas vég következik ebből. Minden várat elfoglalnak egyszer, minden erősség összeomlik, főleg a Szentföldön. A biológiai fegyver százszor erősebb, mint az atomfegyver. A népesedés… Nem védenek meg a falak. Nem védenek meg a fegyverek. Mikor jön rá erre Izrael? Mikor? Mikor már késő lesz. Ezt kérdeztem magamtól a buszon a tenger felé haladva, egynapos nagy élményemet rakosgatva.
Pálköve, 2012

*

Mint arról már hírt adtunk, Földesi Margit történész, újságíró, a ringmagazin.hu portál alapító főszerkesztője 2016. január 17-én, vasárnap reggel elhunyt. Férje, Szerencsés Károly történész, író Felesé –G – em  könyve című kötetéből szemezgetve rá emlékezve sorozatot indítunk, hetenkénti megjelenéssel.  Egyúttal tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, érdeklődés esetén a kötet az ELTE Könyv és jegyzetboltjában megvásárolható (1088 Budapest, Múzeum krt. 6. szám).

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 258 vendég böngészi