Ring Magazin

Kedd, 2017. Február 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér GAZDASÁG ÚJRA INDUL AZ ÉV IRODÁJA VERSENY! MÁR LEHET NEVEZNI!

ÚJRA INDUL AZ ÉV IRODÁJA VERSENY! MÁR LEHET NEVEZNI!

E-mail Nyomtatás PDF

 

Az iroda.hu csoport immár hatodik alkalommal hirdeti meg Az Év Irodája versenyt, amely az egyik legrangosabb megmérettetés a hazai ingatlanpiacon. A  nevezési időszak szeptember 21-én indult el, hét kategóriában lehet jelentkezni november 30-ig. Az eredményhirdetésre a szokásoknak megfelelően 2016 február elején a nagyszabású Díjátadó Gálán kerül sor. A győzteseket a közönségszavazatokat figyelembe véve rangos szakmai zsűri választja ki.
Az iroda.hu csoport idén már hatodik alkalommal szervezi meg Az Év Irodája versenyt és a Díjátadó Gálát, amely a hazai ingatlanpiac egyik legjelentősebb megmérettetése és rendezvénye. Az évek során egyre nagyobb népszerűségnek örvendő verseny győztesei és helyezettjei referenciaként tekintenek díjaikra, a nagy számú és igényes pályázat jelzi, hogy a hazai munkakultúra és irodapiac nagykorúvá vált, hazánkban is világszínvonalú értékek születnek, amelyeket mindannyiunknak meg kell ismerni
 
Igazi presztízzsé vált indulni a pályázaton, amely maga a trend, a igazodási pont a szakma számára, és amely összeköti Magyarországot a nagyvilággal. Az Év Irodája nem csak a jelen és a jövő ingatlanpiacát mutatja meg, hanem a szakma történetének fontos részévé is vált, hiszen a résztvevőkön keresztül látható: hogyan fejlődik a hazai ingatlanszektor, az irodapiac, az irodatervezés és fit-out – utóbbiak együttesen már professzionális iparággá nőtték ki magukat.
 
Idén hét kategóriában indulhatnak a versenyzők, amelyből háromban már lakóprojektet is lehet nevezni (Az Év Új Ingatlanfejlesztése, Az Év Tervezett Projektje, Az Év Legzöldebb Projektje).
Köszönhetően a pozitív ingatlanpiaci hangulatnak új kategóriának az idén Az Év Tervezett Projektje lépett be, előrevetítve és támogatva az új fejlesztések megindulását.
 
A hét meghirdetett kategória a következő:
Az Év Irodája
Az Év Irodaháza Bérlői Díj
Az Év Új Ingatlanfejlesztése
Az Év Tervezett Projektje
Az Év Legzöldebb Projektje
Az Év Üzemeltető Cége
Az Év Ingatlanpiaci Személyisége
 
A verseny a gyakorlatban megvalósuló irodákat, irodaházakat, a zöld projekteket és ingatlanterveket, valamint a nyugati munkakultúrák hazai elterjedését egyaránt bemutatja. Egyre több egészséges, ergonomikus, kényelmes és környezettudatos munkahely jön létre, amelyek növelik a hazai cégek és a globális vállalatok itthoni irodáinak versenyképességét, termelékenységét, vonzzák a szakembereket a világ minden tájáról, és nem utolsó sorban – főként – Budapest számára biztosítanak egyre nagyobb presztízst.
 
A verseny tisztaságáért, lebonyolításáért, a pályázatok előkészítéséért, a semleges szakmai zsűri kiválasztásáért az ArkonZrt. vállal felelősséget, amely 2015 elején felvásárolta az iroda.hu csoportot. “A kereskedelmi ingatlanpiacon immár 10 éve  tevékenykedő iroda.hu – mint vezető szakmai portál – kiemelten fontosnak tartotta az elmúlt években, hogy a válság ellenére is folyamatosan megrendezze az egyik legfontosabb szakmai megmérettetést és gálát, értékelje a teljesítményeket, az irodaházakat, az innovatív irodákat, a cégeket és a piacon dolgozó szakembereket" – mondta Kalmár Zoltán, az iroda.hu csoport vezetője, aki a verseny ötletgazdája és védnöke is.
 
A nevezési folyamat szeptember 21-én indult el, a versenyre a http://azevirodaja.hu/ oldalon lehet jelentkezni november 30-ig
 
A Díjátadó Gálára 2016 februárjában kerül sor.

További információk: http://azevirodaja.hu/ oldalon,

vagy az alábbi elérhetőségeken: Hange-Gyulay Diána,
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. ,
+36 (1) 237-2065, +36 30 206 9825. 
 


(3 értékelés)
 

Megjelent az A Mi Otthonunk februári száma, keresse az újságárusoknál!

amiocimlap 1702

Az újévi fogadalmak között netán ott szerepelt otthonunk szebbé és komfortosabbá tétele is? E feltevést megelőlegezve, magazinunkat újabb tartalommal gazdagítottuk, hogy még több izgalmas lakberendezési trendet kínálhassunk Olvasóinknak. Formabontó minták, színek és anyagok kavalkádja között idén divat a greenery, a lombzöld falak, a természetes és geometrikus mintájú hálószobai textilek vagy a kivételesen merész és sokoldalú angol stílus. Számtalan ötlet, amelyek segítségével különlegessé tehetjük enteriőrjeinket a helyes egyensúlyt megtalálva. Legyen szó városról vagy hegyekről, a februári hideg elől is menedéket nyújtó Inspiráló Otthonaink egyszerre dizájnosak és melegséget sugárzóak. A vintage dizájn szinte már a modern komfort előírásává vált, egy csepp művészi ihletéstől megfűszerezve, mindez az egyszerűség és természetszeretet jegyében. Kandallós faház a salzburgi hegyekben, téliesített balatonfűzfői nyaraló, Budaliget energiatakarékos családi háza...mind-mind csordulásig telítve kreativitással és stílusérzékkel, a jövő korszerű elvárásaira is figyelemmel. Végül most is az innováció felé fordulunk, felújítókhoz, építkezőkhöz szól vinyl- és műgyantapadlós témánk, segítünk továbbáeloszlatni a fa- és gerendaházakról szóló tévhiteket, megcsillantani előnyeiket. Tervezzen velünk előre egy szebb 2017 reményében! 

Dr. Vérti Zsuzsanna
főszerkesztő

 

 

gitta

Harminckettedik részlet

Várod tőlem

Lépj át. Tudom, hogy várod tőlem a fontos gondolatot. Várod tőlem a megváltó igét. Várod tőlem az „értelme volt” feloldozást. Várod tőlem a megoldást. Várod az alapigazságot. Várod az „értelme volt” igét. Várod a megfeszülést. A meghalást. Nem a halált. A meghalás receptjét: hogyan is kell csinálni? Várod a győzelmes csatakiáltást! Győzni szeretsz! Győzni akarsz. A halálunk is győzelem legyen!
Korai, értelmetlen, felfoghatatlan, sírást igénylő, meghökkentő halálunk.
Győzelmünk. Túlélésünk. Sírunk. Sírásunk. Sírásóink. Tudom, hogy várod tőlem a végső, nagy mondanivalót. Az nem lehet, hogy rám áldoztad gyönyörű életed, s nem jön a megoldás! Nem jön a megváltás! De lehet, hogy abban a pillanatban kettészakad a kárpit, lehet, hogy abban a pillanatban leszakad az ég, fények cikáznak, a föld hullámzik, mint a tenger, lehet, hogy abban a pillanatban életek születnek, új fajok, új lények, lehet, hogy abban a pillanatban a megszűnés egyben születés is lesz, de nem nekünk, nem a számunkra. Mi: K. és G. távozunk és soha vissza nem térhetünk. Nem lesz ötszáz év múlva sem olyan technika, amellyel újjászülethetnénk: de én most is meghajlok előtted: igen, egyenek meg a férgek, maradok, ha csak csontváz formájában is, maradok. Mert így akarod. Mert így akarom. Ámen.
Ma a végrendeleteinkről beszéltünk. Megkérdezted, hol legyen a sírom. Farkasrétben maradtunk. Én nem kérdeztem meg, hol legyen a te sírod? Azt akarom, hogy egy helyen legyünk. Két „helyet” kell megvenni. Ott is egymás mellett örökké. Ki fog kijönni a sírunkhoz? Átkozott vizuális fantáziámban már láttam is a sírkövet. Mégis csak rettenet! Szerencsés Károly és Földesi Margit. Inkább fordítva: Földesi Margit és Szerencsés Károly. Jézusom! Uram! Tudom, hogy várod tőlem a belépő megfizetését. Nincs meg a zsetonom. Most éppen 124 a pulzusom. De talpon vagyok, talpon és észnél. Nincs belépőm. Nem tudom előteremteni. Senki vagyok. Nem fontos ember. Nem tesz senki értem semmit. G. megsimogat. Ez megment néhány percre. Az érintése. De nekem több kellene. A nemzet akarata kellene. A nemzet áldozatkészsége! Különben meghalok. Ó a nemzet! Hagyjuk…
A nemzetet az én esetemben orvosoknak kellene képviselni. De itt szó sincs ilyesmiről… Persze, ha sikerül megalkotnom, mit elvártak tőlem. Prezentálni a megoldást. Alább nem adhatom. Életem tragédiája volt ez. Alább nem adhattam: a megoldásra törekedtem, de megoldás nincs. Itt nincs. Ebben a szférában nincs. Talán be kellett volna lépnem a közélet gyakorlatába. Lusta voltam, kényelmes. Finnyás. Hiba volt? Hiba az üveglap, amelyet a világ és az életem közé eresztettem? Nem tudom, de most itt a pillanat: várják tőlem a fontos gondolatot. Volt időm kiérlelni. Volt időm átgondolni. Volt időm megfontolni. Tessék: legalább a gyermekeimnek, utódaimnak néhány jó tanácsot! Legalább… A nemzet? Az Úr! Lám ez a szféra érdekel. Ez nyugtat meg. Ez tölt el reménnyel.
(Meg kell személyesítenem.)
Csak olyan tervet érdemes meghirdetni, amely függetleníthető a személyünktől. Ezer évre érdemes tervezni, kisebb időtartamra nem.
Vagyis: ha már nem leszünk: a gondolatunknak akkor is helytállónak kell lennie. Kell, hogy legyenek követői, hirdetői, mártírjai és tömegei.
Meg nem öl, de megvakít a sok igazság. Érdemes-e ismerni? Csukjuk be a szemünk, és ismerjük meg Jézus, Szent Tamás, Kant, Heidegger, Marx, Nietzsche, Lenin, Mao és a többi önjelölt próféta igazságait. De ne fogadjuk el ezeket: csak az új, a teljesen független ellibbenő új érték jelentheti a megváltó igazságot.
Igazságodnak vihar közepette kell helytállnia! Vihar, özönvíz, nem ideális körülmények közepette. Forgószélben, csillaghullás idején. Az igazságodnak nagy – végső baj, rettentő forróság – közepette kell megmutatnia a kivezető utat. Más értelme nem is lenne.
Lépj át az idő megszokott értelmezésén. Nincs múlt, jelen és jövő. Ezek nem elválaszthatóak. Egybefolynak, mint egy források táplálta patak a magas hegyekben. Képezz egy megújuló napot, amely egybeolvasztja e három dimenziót. Érzed a múlt lovagjainak kínját, a jelen bajnokainak eredményeit és a jövő angyalainak örömét. Együtt. Csak együtt!
Rettenetes a hőség! Május van.

Budapest, 2013. május 18.

*

Mint arról már hírt adtunk, Földesi Margit történész, újságíró, a ringmagazin.hu portál alapító főszerkesztője 2016. január 17-én, vasárnap reggel elhunyt. Férje, Szerencsés Károly történész, író Felesé –G – em  könyve című kötetéből szemezgetve rá emlékezve sorozatot indítunk, hetenkénti megjelenéssel.  Egyúttal tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, érdeklődés esetén a kötet az ELTE Könyv és jegyzetboltjában megvásárolható (1088 Budapest, Múzeum krt. 6. szám).

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 214 vendég böngészi