Close

Hír-szemle

vs.hu
 
Totálisan átformálná a Dunát az EU
 
 
Egy múlt heti megállapodással ismét közelebb került a magyarországi Duna-szakasz radikális átalakítása. Az EU-nak a folyó kiemelt teherszállítási útvonal, így óriási forgalomnövekedésért és az ezt megalapozó mederszabályozásért lobbiznak. A dunai hajóforgalom a tervek szerint megtízszereződhet, ez azonban a természetvédelemmel igencsak nehezen egyeztethető össze.
AZ OMBUDSMANNAK SEM TETSZIK
Az Európai Duna Régió Stratégiával, és az Új Széchenyi Tervben megfogalmazott közlekedésfejlesztési elképzelésekkel az azóta megszüntetett Jövő Nemzedékek Ombudsmanja is foglalkozott, még 2010-ben. Az akkori jelentés is megállapítja, hogy maga az uniós stratégia is egymásnak súlyosan ellentmondó célokat tesz egymás mellé a közlekedés fejlesztésével és a környezeti fenntarthatósággal – a kettő ugyanis együtt nemigen megy.
 
 
www.tozsdeforum.hu
 
Vesztett lendületéből a gazdaság. Van esély trendfordulásra?
 
A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a magyar gazdaság a tavalyi, átmenetileg kiugróan gyors, 3,6%-os és az I. negyedévi 3,5%-os bővülés után idén lassul, 2,7% körüli ütem valószínű. Ennek oka a beruházások stagnálása. A fogyasztás növekedése azonban gyorsul. Az I. félévi 0,4%-os árcsökkenést a II. félévben 0,5% körüli emelkedés követi. A külső és belső egyensúly kedvezően alakul. Magyarország hitelbesorolása várhatóan javul, a bóvliból való kikerülés azonban 2016-ra csúszhat.
 

kitekinto.hu

 
Iráni atomprogram: Teherán elérte a legfőbb célkitűzéseit
 
Irán elérte a legfőbb célkitűzéseit az ország atomprogramjáról a Teherán és a nagyhatalmak között július 14-én létrejött megállapodássaljelentette ki Haszan Róháni iráni elnök vasárnap este.
Az államfő a nemzethez intézett televíziós beszédében hangsúlyozta, hogy az egyezséggel a nagyhatalmak elismerték az iszlám köztársaság urándúsításhoz való jogát, a jövőben pedig feloldják az országot sújtó szankciókat.
 

hir24.hu

 
Határzár: megy az uszítás a menekültek ellen, jobban fogy a fegyver is
 
„Közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezésének gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság eljárást indított a Facebookon szerveződő Önkéntes Határvadász Egység vasárnapra meghirdetett megmozdulása ügyében”mondta a találkozóról a Népszabadságnak a rendőrség, ugyanis senki nem folytathat és nem is szervezhet bűnüldözési-bűnmegelőzési tevékenységet, az illetékes állami hatóságokon kívül, csak a települési önkormányzatok e célra létrehozott szervezetei, valamint a polgárőrség.
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top