Close

NIF: péntek délutántól elkerüli Pécset az M60 gyorsforgalmi út autósforgalma

Pécs, 2015. július 31. Felhajtó az M60 autópálya meghosszabbított szakaszán 2015. július 31-én. Az autópályát az 58 sz. főúti csomóponttól 1,8 kilométerrel hosszabbították meg, így Pécs városa elkerülhető. MTI Fotó: Sóki Tamás

Elkészült az M60 gyorsforgalmi út meghosszabbított szakasza, így péntek délutántól az autósforgalom elkerülheti Pécset – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) pénteken az MTI-vel.

A társaság kifejtette, hogy az M60 autópályát az 58 sz. főúti csomóponttól kezdve 1,8 kilométerrel meghosszabbították, így az M60-ról Szentlőrinc, Szigetvár és Barcs irányába továbbhaladó járműforgalom nem halad már át a kertvároson és a belvároson.
Az útszakasz az M60 autópályától 1 kilométer hosszban kétszer két forgalmi sávon, majd a Kökényi út végénél, azaz az utolsó 800 méteren kétszer egy forgalmi sávon épült ki. A Kökényi úton új körforgalmi csomópontot alakítottak ki – írta a társaság.


A kivitelezést az EuroAszfalt Kft., valamint a Soltút Kft. végezte, nettó mintegy 3,27 milliárd forint értékben. A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával valósult meg – olvasható a közleményben.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top