Close

Kelet és Nyugat

Az mno.hu cikkében olvastam, hogy enyhe feszültséget okozott Orbán Viktor, Facabook oldalán feltett képek a tusványosi  rendezvényről:

Orbán Viktor oldalán kéttucatnyi hangulatkép jelent meg az erdélyi szabadegyetemről: az egyik felvétel egy jelvényárus portékáját ábrázolja, aki Nagy-Magyarország-térképet megjelenítő kitűzőket is árul, másutt pedig székely zászlók láthatók. A román külügyi tárca mindezt „revizionista jelképek népszerűsítéseként” értékelte, amit elfogadhatatlannak nevezettmindezt stílusosan egy Facebook-bejegyzésben.
 
Nekem, minden párt és politikai hang nélkül a Régi Magyarország, ami létezett az I. világháború végéig, az ma a nemzeti összetartozás jelképe és nem több. Mert ezeken a területeken magyarok laktak és élnek ma is. 
 
Egyben jelképe a hazánktól messzi vidékre vándorló magyaroknak is: ide tartoztak, de most máshol élnek. A nemzet szívében, lelkében és nyelvében él együtt, aminek semmilyen határ nem szabja meg, hogy meddig tart. 
 
A vicces, hogy csak keleti szomszédunk szemében jelenik meg a területi revízió félelme a Régi Magyarország láttán. Az osztrák „sógoraink” fejében fel sem merül hasonló gondolat a NagyMagyarország matricára tekintve az autóink hátsó szélvédőjén.
 
Tombor Mónika

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top