Close

VI. Kaposfest 2015. augusztus 13–19.

A Kaposfest 2015-ben már a hatodik alkalommal varázsolja Kaposvárt a komolyzene egyik legjelentősebb nyári zarándokhelyévé; a rangos, Közép-Európában is méltán elismert fesztivál ismét igazi zenei csemegékkel kényezteti a közönséget.

  
Baráti Kristóf és Várdai István

A következő négy évben Baráti Kristóf hegedű- és Várdai István csellóművész irányítja művészeti vezetőként a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált, amelyen új zenészkör fog fellépni.

Miután Kokas Katalin, a kamarazenei fesztivál alapítója és eddigi művészeti vezetője 5 év után lemondott a posztról, Bolyki György fesztiváligazgató két fiatal muzsikust, a tavaly Kossuth- és Bartók-Pásztory-díjjal is kitüntetett Baráti Kristófot, valamint a többszörös nemzetközi versenygyőztes, idén Liszt-díjjal elismert Várdai Istvánt kérte fel a fesztivál művészeti vezetésére.
   
,,Úgy gondolom, hogy Baráti Kristóf és Várdai István fiatal koruk ellenére már most olyan rangot vívtak ki maguknak a nemzetközi zenei életben, hogy bizton remélhetjük, művészeti vezetésükkel tovább folytatódhat az a folyamatos fejlődés, amely a fesztivált már eddig is jellemezte” – fogalmazott Bolyki György. Mint mondta, ezzel az elmúlt évekhez képest teljesen új zenészkör mutatkozhat be a somogyi megyeszékhelyen: ,,Az elmúlt öt évben nagyjából egy kört hallhattunk Kaposváron. A most következő négy évben a nemzetközi zenei életnek egy másik szeletét láthatja majd a közönség”. 
   
Magyarország egyik legjelentősebb klasszikus zenei fesztiválját idén augusztus 13. és 19. között rendezik meg.

A fellépők névsora itt, a teljes program itt olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top