Close

Visszatér a tavasz

Sormás, 2015. április 10. A tavaszias időben egy méh virágport gyűjt réti kakukktormáról (Cardamine pratensis) Sormás közelében 2015. április 10-én. MTI Fotó: Varga György

A jövő héten is többször lehetnek hűvösek az éjszakák, előfordulhatnak mínuszok, de nappal 20 Celsius-fok körüli maximumhőmérsékletre lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos középtávú előrejelzés szerint sok napsütés várható, de többször lehetnek záporok, helyenként zivatarok, s sokfelé ismét erős, viharos lesz a szél.

Hétfőn nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre lehet számítani. Az északkeleti, keleti tájakon néhol kisebb zápor előfordulhat. Többfelé erős lesz a légmozgás, sőt a nap második felében az ország északi felén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 5 fok között várható, enyhébb idő a Balaton partján, a főváros térségében és északkeleten lehet, de talaj menti fagy ezeken a tájakon is előfordulhat. A maximumhőmérséklet 15-19 fok között valószínű.
Kedden a napsütés mellett inkább csak az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúlon lehet helyenként zápor, esetleg zivatar. Többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között várható, fagy szélcsendes helyeken valószínű, illetve a talaj mentén több helyen is 0 fok alá hűl hajnalra a levegő. A legmagasabb hőmérséklet általában 13-18 fok között alakul, de északkeleten 1-2 fokkal hidegebb, délnyugaton, nyugaton melegebb valószínű.
Szerdán a Dunántúlon sok lesz napsütés, a Dunától keletre viszont néhol előfordulhat zápor. Helyenként megerősödet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között várható, fagy szélcsendes helyeken valószínű, illetve a talaj mentén több helyen is 0 fok alá hűl hajnalra a levegő. A legmagasabb hőmérséklet 13-20 fok között alakul, nyugaton lesz a melegebb.
Csütörtökön napos idő várható, de délutántól északon és nyugaton néhol zápor is előfordulhat. A leghidegebb órákban többnyire 0-5 fok lehet, de a fagyzugos helyeken gyenge fagy még lehet, illetve a talaj mentén nagyobb területen 0 fok alá hűlhet a levegő. Nappal 17-22 fokig melegszik a levegő.
Pénteken a többórás napsütés mellett helyenként zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9, a legmagasabb hőmérséklet 17-23 fok között alakul.
Szombaton megnövekszik a felhőzet, és szórványosan valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik, zivatar idején viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 5-11, a maximumhőmérséklet 17-23 fok között valószínű.
Vasárnap nagyrészt erősen felhős időre lehet számítani, és többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Több helyen megerősödik, zivatar idején viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet. Nappal 15-21 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top