Close

Festői helyek a Duna mentén

orsz

Hegység, dombság és síkság tagolta felszínével lenyűgöző természeti szépségek, középkori és barokk kastélyok, művészeti kincsekben bővelkedő hangulatos városok, és izgalmas kirándulások helyszíne Pest megye. Festői tájaival és településeivel nemcsak földrajzi értelemben véve középpontja hazánknak.

 

SzövegBalog Zsófia Fotó: Magyar Turizmus Zrt.

Ezerarcú Dunakanyar
A Dunakanyar az ország egyik legcsodálatosabb panorámáját tárja elénk. A hegyek közé szorított folyó menténműemlékekben gazdag kisvárosokban, festői szépségű tájakban gyönyörködhetünk. A Visegrádi Királyi Palota 350 szobájával, reneszánsz udvarában a Herkuleskúttal közkedvelt látványosság. Dobogókőt túraútvonalai, barlangjai, a Börzsöny, a Pilis és a Naszály lankás hegyoldalai gazdag kirándulóhellyé teszik. Szunnyadó vulkáni csúcsok, szurdokok, különleges sziklaalakzatok, szakadékszerű völgyek és a számos vadrezervátum együttesen alkotják természeti értékeit.

Kanyargó pincesorok, romtemplom
A Zsámbéki-medencében szelíd dombok és hegyek ölelésében hagyományos képüket megőrző falurészek, középkori romok és 19. századi kisnemesi kúriák idézik a múltat. Budajenő és Páty eleven fákkal, bokrokkal és fűvel fedett kanyargó pincesora, a színes falakkal, ajtókkal, kőburkolatú homlokzatokkal lebilincselő látvány. Zsámbékon egészen kis helyen megannyi korszak különös szépségű műemléke sorakozik: a későromán Romtemplom, a Zichy kastély, Török-kút és Tájház. A Zsámbéki Szombatok Művészeti Fesztivál és Nyári Színház a legrangosabb nyári művészeti rendezvények egyike.

Bővebben A Mi Otthonunk magazin áprilisi számában olvasható! Keresse az újságárusoknál!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top