Close

Törpevíziló született a Nyíregyházi Állatparkban

Törpevíziló (Hexaprotodon liberiensis) született pénteken a Nyíregyházi Állatparkban; a kis borjút már megtekinthetik a sóstógyógyfürdői látványosságba látogatók.
 
A kicsi anyja, a tizenkét éves Broutille 2006-ban Franciaországból, míg a négy éves, Hamlet névű hím két éve Dániából érkezett Nyíregyházára – mondta Szalai Rita, az állatpark szóvivője. A kis víziló – amelynek nemét egyelőre nem lehet tudni – péntek hajnalban mintegy hat kilogrammal, több mint 180 nap vemhesség után jött a világra.

 
 
A nőstény vemhessége néhány hete vált biztossá, azóta a nap 24 órájában felváltva voltak mellette a gondozók, mert nem lehetett pontosan tudni, mikor következik be az ellés – közölte a szóvivő. Az esemény biztosan bekerül a magyar állatkerti történelem könyvébe, hiszen eddig mindössze egyszer született törpevíziló Magyarországon.
A borjú általában 4-6 hetes korában tanul meg úszni, születése utáni első hónapokban akár napi negyed kilogrammot is gyarapodhat. Az utód 2-4 hónapos korában kezd el szilárd táplálékot fogyasztani, de hat hónapos koráig együtt kell tartani az anyával. A borjút egyévesen választja le a nőstény, ilyenkor a borjak agresszívan lépnek fel az anyával szemben. A hímek 3, a nőstények 3-5 évesen válnak ivaréretté, és 31 éves korukig fogamzóképesek.
 
A teljes cikk ITT olvasható. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top