Close

Az Erste Bank feljelentést tesz a rémhírterjesztés miatt

Fotó: tozsdeforum.hu

Az Erste Bank büntetőfeljelentést tesz a hitelintézet pénzügyi helyzetének meggyengülésével kapcsolatos híresztelés miatt – mondta Harmati László, az Erste Bank lakossági vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán szerdán.

A bank szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az elmúlt pár órában álhír terjed a magyarországi Erste csoporttal kapcsolatban, mely „ügyfélérdeklődést váltott ki” hálózatukban és telefonos ügyfélszolgálatukban.
A vezérigazgató-helyettes kiemelte: az álhírterjesztés a bank álláspontja szerint kimeríti a büntetőjogi kategóriát.
Hangsúlyozta, hogy a bank tőkeerejét, pénzügyi stabilitását semmi nem veszélyezteti, sem a közelmúlt eseményei, sem a devizahitelesek ügye, sem más, a pénzügyi szektorban tapasztalható probléma. Az Erste-csoport Közép-Kelet-Európában az egyik legstabilabb és legerősebb pénzügyi csoport, a magyarországi leánybankja pedig erős tőkekerővel, stabil pénzügyi háttérrel bír – jelentette ki Harmati László.
Arra a kérdésre, van-e elképzelése arról, hogy ki terjeszthet ilyen híreket, azt válaszolta: van már információ arról, hogy hol bukkantak elő ezek a hírek és milyen forrásból érkeztek. Ezeket az információkat a bank át fogja adni a nyomozóhatóságnak, de a nyilvánossággal nem tudja megosztani.
A pénzintézet az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozzák: a bankcsoport a forintosításból adódó veszteségeit már a tavalyi évben tőkeemeléssel pótolta. Az Erste a devizahitelesekkel való elszámolást a hazai bankszektorban elsőként hajtotta végre – közölte a bank.
A bank közleménye kiemeli: a teljes magyarországi Erste csoport 2014. utolsó negyedévet már pozitív eredménnyel zárta. Az Európai újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD-vel) és az állammal kötött megállapodás is a bizonyítja a stabil magyarországi jelenlétét és elkötelezettségét – közölte a bank.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top