Close

Turán Frigyes újra Forddal indul a ralis bajnoki címért

Újra egy Ford volánja mögött száll harcba a ralisok magyar bajnoki címéért a Turán Frigyes, Zsiros Gábor duó, amely hétfőn mutatta be idei versenyautóját, a Fiesta R5-öt.
A sajtótájékoztatón Turán azt mondta, a tavalyi szezon felemásan sikerült a számukra, minden viadalon voltak problémáik, ezért a teljes váltás mellett döntöttek, nemcsak visszatértek a Fordhoz, hanem a csapat arculatát is megváltoztatták.
    "Szerdán lesz lehetőségünk először tesztelni az autót, a hétvégén pedig már az idénynyitó Eger-ralin szeretnénk minél jobb eredményt elérni" – tette hozzá a pilóta, aki kitért , hogy azért döntöttek a Ford mellett, mert korábban tapasztalatokat szereztek a Fiesta S2000-rel és a Focus WRC-vel.
    "Ez az R5-ös autó természetesen egy új konstrukció, s bár az idei évünk a megújulásról szól, a szezonban az első három helyen szeretnénk menni" – jelentette ki Turán.
    A versenyző szerint a magyar bajnokság mezőnye mindig nagyon erős, s úgy véli, ugyanaz a hat-hét páros fog majd harcolni a bajnoki címért az idén, mint tavaly.
    Zsiros Gáboraki hét éve Turán navigátoraarról beszélt, hogy a szerdai első teszt alkalmával jobban örülnének a száraz körülményeknek, ugyanakkor az eső sem jelent nekik gondot, a lényeg, hogy minél több kilométert megtegyenek az autóval az Eger-rali előtt.
    "Természetesen a bajnoki cím a cél, ezért fogunk hajtani, ez ugyanis nagyon hiányzik a gyűjteményünkből" – mondta a másodpilóta.
    Turánék tavaly a nyolcadik helyen végeztek az ob-n.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top