Close

Kárpátaljai idősek kaptak adományt az Ökumenikus Segélyszervezettől

Beregszász, 2015. március 19. Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete (j) segít vinni a szervezet rendkívüli segélyprogramjában átadott tartós élelmiszert egy idős nőnek a kárpátaljai Beregszászon 2015. március 19-én. Háromszáz rászoruló idős embernek és nehéz helyzetű családnak juttat el segélyadományt nyolcmillió forint összértékben az Ökumenikus Segélyszervezet, amelynek munkatársai száz nyugdíjasnak adtak át élelmiszercsomagokat Beregszászon. MTI Fotó: Nemes János

Háromszáz rászoruló idős embernek és nehéz helyzetű családnak juttat el segélyadományt nyolcmillió forint összértékben az Ökumenikus Segélyszervezet, amelynek munkatársai csütörtökön száz nyugdíjasnak adtak át élelmiszercsomagokat Beregszászon.

A szervezet a kelet-ukrajnai háborús helyzet nyomán kialakult gazdasági-szociális válság miatt indított rendkívüli segélyprogramot Kárpátalján. Ennek első szakaszában beregszászi és környékbeli rászorulókat támogat tartós élelmiszerekkel.
A segélycsomagok átadásában részt vett Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, aki az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a szervezet 17 éve, az 1998-as nagy tiszai árvíz óta van jelen Kárpátalján és attól fogva működtet állandó irodát Beregszászon, amely napi szinten foglalkozik hátrányos helyzetű gyermekek és felnőttek képzésével, támogatásával.
Hozzátette, „a jelenlegi súlyos helyzetben az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz helyzetű idős emberek és családok támogatását vállalta fel Kárpátalján. Ennek keretében Beregszászon és a hozzá tartozó járásban élő rászorulók kapnak tartós élelmiszerekből – lisztből, rizsből, hajdinából, étolajból, cukorból, konzervekből – álló segélycsomagokat”.
Azt is közölte, hogy a támogatási programot a segélyszervezet Kárpátalja magyarok által is lakott többi járására és a szórványmagyarságra is ki fogja terjeszteni. Lévai Anikó arra kérte a magyarországi adományozókat, hogy támogassák az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai tevékenységét, mert a jelenlegi helyzetben minden kis segítségre nagy szükség van.
Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az MTI-nek kifejtette, „a segélyszervezet Ukrajna kilenc megyéjében van jelen, a beregszászin kívül még két állandó irodát működtet és nemzetközi felkérésre jelenleg hétezer ember ellátását végzi négy hónapon keresztül”. Mint elmondta, az emberek nagyon jó néven veszik, hogy egy szomszédos ország segélyszervezete segít rajtuk.
„Ukrajnában nagy gondot jelent a több mint egymillió belső menekült ellátása a gazdasági válsággal is súlyosbított helyzetben, ezért az Ökumenikus Segélyszervezet azt tervezi, hogy tevékenységét az egész országra kiterjeszti” – hangsúlyozta Lehel László.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top