Close

Korlátozzák a látogatók számát a pekingi Tiltott Városban

Fotó: friss-hirek.hu

Nyolcvanezerre korlátozza a napi látogatók számát a pekingi Palotamúzeum, közismertebb nevén a Tiltott Város.Az intézkedéssel a biztonsági kockázatokat és az épületekben keletkező károkat szeretnék minimalizálni – számolt be a Hszinhua hírügynökség a múzeum közlemény alapján.

A császári dinasztiák egykori lakhelyét tavaly 42 napon keresték fel több mint 80 ezren, és hét napon a 100 ezret is meghaladta az érdeklődők száma. A múzeum vezetésének véleményes szerint e tömegek nagy nyomást jelentenek az intézményre, miattuk veszítenek hatékonyságukból a megőrzésre fordított erőfeszítések.
Az illetékesek arról is beszámoltak, hogy a jegypénztárak leterheltségének csökkentése érdekében ösztönözni kívánják az előzetes internetes bejelentkezést, az online jegyvásárlást. A múzeum idővel teljesen szeretne áttérni az online jegyfoglalás rendszerére.
Egyelőre csúcsidőszakon kívül, vagyis november elseje és március 31. között – kivéve az újévet és a tavaszünnepet – az interneten vásárolt jegyekhez fél áron, vagyis körülbelül 1700 forintért lehet hozzájutni.
A reformok része, hogy az idegenvezetők idén áprilistól nem használhatják megafonjaikat. A turistákat hangosbeszélővel kalauzolókat a múzeumi tárlatvezetés egy korszerűbb formájával, fejhallgatós berendezésekkel kívánják teljes mértékben felváltani.
A Tiltott Város 1420-ban épült, és csaknem ötszáz éven át volt a tényleges hatalom központja Kínában. Területe több mint 720 ezer négyzetméter, és 980 épületből áll, összesen 8707 kiállítóteremmel. 
A Palotamúzeumot 1925. október 10-én alapították, s 1949, az új Kína kikiáltása óta több száz millió érdeklődő kereste fel. A hagyományos kínai palotaépítészet remekművét 1987-ben vették fel az UNESCO-világörökség listájára.
 
MTI
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top