Close

TERÍTETT ASZTALAINK ÜZENETE – Könyvpremier a Magyar Kultúra Napján

Mezőgazdasági Múzeumban nagyszabású könyvpremieren került bemutatásra a „Terített asztalaink üzenete” című csodaszép album. Az évforduló méltó alkalomnak bizonyult a Vendégvárás Művészete Egyesület kiadásában megjelent rendkívül gazdag képi anyaggal illusztrált album bemutatására.

Szelecky Ildikó, a kiadvány szerkesztője és a Vendégvárás Művészete Egyesület elnök asszonya, beszédében köszönetet mondott a számos nagy tudású szakembernek, akik önzetlen munkájukkal járultak hozzá a könyv megjelenéséhez, valamint a szaktanácsadóknak, lektoroknak és fordítóknak. Elismerését és háláját fejezte ki Csíkszetmihályi Márton fotográfusnak, a könyvet gazdagító művészi fotók alkotójának és Bochnert Albert tipográfus grafikusnak.

A könyv a 19. és a 20. század asztalterítésének jellegzetességit mutatja be. Régi szokások, evőeszközök, díszek alkotnak képet arról, hogyan terítették elődeink asztalaikat a közös étkezéshez, ünnepi vacsorákhoz. A fotókon paraszti, polgári és egykori arisztokrácia asztalaihoz ülhetünk le. Terített asztalaink üzenet, hogy ismernünk és tisztelnünk kell a hagyományinkat. Ihletet adnak a kortárs formatervezőknek. Mindennapjainkban is a megterített asztal a családi összetartozás „oltára”.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top