Close

A pápát is várják a Szent Márton-napi ünnepségekre a megújuló Szombathelyen

Fotó: alon.hu

Három fejlesztési területre 8,7 milliárd forint kormányzati támogatást kap Szombathely – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Hende Csaba honvédelmi miniszter, a város országgyűlési képviselője. 2016-ban Szent Márton születésének 1700. évfordulóját ünnepli Szombathely, a kapcsolódó fejlesztésekre ötmilliárd forintot kap a város. A Szent Márton-napi ünnepségekre várják Ferenc pápát is.


A város fedett uszodájának fejlesztésére 2,2 milliárd forintot fordítanak. Hende Csaba elmondta, hogy a látványtervek már elkészültek, az uszoda szaunavilággal egészül ki, a vízilabdasport fellendítése érdekében külön medencét kapnak a pólósok. Gazdaságfejlesztésre 1,47 milliárd forintot költhet a támogatásból a város, ezt a pénzt a tíz éve felszámolás alatt álló Styl Ruhagyár megmentésére, az ott dolgozó hatszáz ember munkahelyének megtartására fordítják.
A Szent Márton-terv beruházásaira ötmilliárd forintot kap a város. 2016-ban Szent Márton születésének 1700. évfordulóját ünnepli Szombathely, a rendezvények kiemelkedő pontja lehet Ferenc pápa látogatása – mondta Hende Csaba.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere arról beszélt, hogy a fejlesztések a székesegyházat és környékét, a püspöki palotát, a Smidt Múzeumot és körzetét, a Szent Márton-templomot és környékét, a Savaria Múzeumot, valamint a Szent Márton utat érintik. Hozzátette: az utóbbi beruházással új centruma alakulhat ki a városnak.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top