Close

Korrupció: ahogyan ők látják

Egyik kormány követi a másikat, mindegyik pártnak a maga felé hajlik a keze. Sok dologban különböznek, céluk, hogy mindig a másik ellen szóljanak. Ám egy dolog közös bennük: a korrupció.

Nézzük, hogyan is bírálja a becsületes ellenzék a korrupt kormányt, és mit válaszol a becsületes kormány a korrupt ellenzéknek?

 

A Fidesz szerint Gőgös Zoltán szocialista politikus ne beszéljen korrupcióról, hiszen nincs olyan módszer, amelyet az ő pártjában ne alkalmaztak volna "a közpénzek lenyúlására".

A nagyobbik kormánypárt közleményben reagált a Gőgös Zoltán által pénteken elmondottakra; Az MSZP-s politikus a korrupt vezetők leváltására szólította föl Orbán Viktor miniszterelnököt.

 Az Mszp elnökhelyettese Kecskeméten tartott sajtótájékoztatóján elmondta: Orbán Viktornak el kell távolítania azokat a vezetőit, akik az elmúlt időszak korrupciós ügyeibe, így a NAV-botrányba belekeveredtek.

A Fidesz erre reagálva emlékeztetett arra, amikor "a nemzeti vagyont Nokiás-dobozokban, hamis szerződéseken, telekcseréken és offshore cégeken keresztül lopták ki az országból". 

Gőgös Zoltán pedig így folytatta: A mostani rendszer Magyarországon "halálra van ítélve".  Hozzátette, lehet azzal játszani, hogy évekig parkoltatják bizonyos ügyek felderítését, nyilvánosságra hozatalát, de ezt sem a magyar közvélemény, sem az unió "nem fogja tűrni". "El kell takarítani" a kormány közeléből azt a korrupt vezetői garnitúrát, mely ezt a rendszert működtetihangsúlyozta a szocialista politikus

A nagyobbik kormánypárt szerint viszont éppen a Gyurcsány-Bajnai időszak volt minden idők legkorruptabb kormányzása Magyarországon, Gyurcsány Ferenc és társai pedig "a mai napig nem számoltak el a magyar emberek felé". Ide sorolták Hagyó Miklós, Hunvald György, Zuschlag János, Juhászné Lévai Katalin ügyét, valamint Sukoró, Veres János, a moszkvai kirendeltség, a Posta-székház ügyét, a honvédség vagyonának "szétlopását", a Wieszt János-ügyet és "Simon Gábor százmillióit".

Kinek van igaza és kinek nem? Azt hiszem, van néhány tökéletesen ideillő szép magyar közmondásunk: egyik kutya, másik eb. Az egyik tizenkilenc, a másik egy hiján húsz.

 

Szerző: Kaiser Vivien

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top