Close

Vona: minimum 120 százalékot várok a párt önkormányzati képviselőitől és polgármestereitől

vona

A Jobbik elnöke szakmailag és emberileg legalább 120 százalékos teljesítményt vár a párt önkormányzati képviselőitől és polgármestereitől. Vona Gábor erről vasárnap beszélt az érintetteknek a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány budapesti konferenciáján.

A pártelnök gratulált a résztvevőknek, akik – szerinte – egy nem tiszta pályán, kemény küzdelem után győztek. A legsikeresebb választásnak az önkormányzatit minősítette, és a megnőtt szavazatkülönbségek miatt méltatta a megismételt ózdi és recski választást, amelyeket „megrendezni sem lehetett volna jobban”.
Beszélt arról is, hogy a 2018-as választás szerinte a Fidesz és a Jobbik között fog eldőlni, megkezdték a felkészülést és létrejött a párt kormányzati előkészítő bizottsága is, amely a programon dolgozik. Vona Gábor tájékoztatása szerint átállnak a választókerületi struktúrára, illetve beszámolt arról is, hogy reálisnak tartja egy országos tv-csatorna indítását, az ezzel kapcsolatos tennivalókat ő veszi át.
A pártelnök szólt arról, hogy hatalmas felelősség van a jobbikosokon, minden javaslatuk, mondatuk, Facebook-bejegyzésük országos felelősség és – szerinte – sokan nem jó szándékkal figyelik őket. A legapróbb hiba az egész pártra, a nemzet jövőjére kihathat – fogalmazott. Arra intette a képviselőket, polgármestereket, hogy mások legyenek, mint azok, akik az elmúlt 24 évben a közéletben voltak. A pártelnök a folyamatos szakmai önképzést, az elérhetőséget, valamint a korrupció elutasítását fogalmazta meg elvárásként.
Vona Gábor azt is elmondta: önkormányzati képviselőikből és polgármestereikből két országos érdekvédő szövetséget hoznak létre, amelyhez az értékrendjüket valló függetlenek csatlakozását is várják.
Kitért arra, az országot nagy kihívás elé állítja, hogy egy „geopolitikai játszma” kellős közepébe csöppent. Követendő jelszóként a függetlenséget, a büszkeséget és az élhető Magyarország megteremtését fogalmazta meg. Utóbbival összefüggésben a középosztály szélesítését nevezte meg elérendő célként, jelezve, hogy azt a lecsúszó rétegek felemelésével képzelik el. Kijelentette: azoknak az embereknek kívánnak a menedéke lenni, akik úgy érzik, hogy az elmúlt 25 évben többet dolgoztak, mint amennyit szereztek, s akik ezen helyzetükben is úgy gondolják, nem akarnak tisztességtelenek lenni.
Sneider Tamás, a párt és az Országgyűlés alelnöke felszólalásában arról beszélt: a jobbikosok képviselik a valódi önkormányzatiságot, és új ötleteket várnak tőlük. Értékelése szerint a demográfiai problémákkal – ahogy fogalmazott, „nemzetiségi váltással” – és az óriási elszegényedéssel kell felvenni a küzdelmet, és a felelősség áthárult a parlamenti frakcióról az önkormányzati tisztségviselőkre.
A rendezvényen a mandátumot szerzett képviselők, polgármesterek a Szent Korona másolata előtt különesküt tettek. E szerint kizárólag a nemzetet szolgálják, ellenállnak az anyagi és hatalmi csábításnak, nem engednek külső nyomásnak, s amennyiben a párt országos elnökségének kétharmada szerint alkalmatlanná válnak feladatukra, úgy visszaadják mandátumukat.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top