Close

Egerszegi Csaba Nem írom alá

Az Index.hu „Nem a nő hibája, ha megerőszakolják” című cikkében petíció aláírására buzdít azért, mert a rendőrség egy nemi erőszak elleni kisfilmjében arra is mert figyelmeztetni, hogy „a nő lehetőleg ne öltözzön és viselkedjen kihívóan, így csökkentve a megerőszakolás kockázatát.”

 
Az Index szerint ez „sokaknál kiverték a biztosítékot”.  Szerintük a kihívó ruházat és az alkoholos befolyásoltság nem növeli a nemi erőszak esélyét. 
Én meg azt mondom, hogy ez nem igaz, és az Index érvelése nálam verte ki a biztosítékot. 1., Beszéljünk magyarul: amelyik nőnek a tenyérnyi szoknyájából kilóg a bugyija, vagy mert az átlátszó blúzából a melle is kilóg, az bizony mint mondani szokás felhívás a táncra!  (A prostituáltak nem véletlenül öltözködnek így.)
Az alkoholos befolyásoltságról ne is beszéljünk, hiszen ronda férfi beszéd szerint, „ha van elég sör, nincsen csúnya nő.”  A bírósági tárgyalótermekben elhangzottak igazolják, hogy az esetek nagy részében, az alkohol által felszabadított gátlások vezettek a bűncselekményre, amelyet az illető józanul soha nem követett volna el, sőt emiatt nem is emlékszik rá.
Szóval ez az álliberális érvelést az élet ugyancsak megcáfolja, viszont arra alkalmas, hogy a rendőrséget ismét be  lehessen sározni éppen egy olyan ügy kapcsán, amellyel a nőket szeretnék megkímélni az inzultusoktól. Azt pedig a rendőrség nem állította, hogy a nő hibája, ha megerőszakolják, bár hazug módon ezt sugallja a portál írásának címe. Csak annyit mertek állítani, hogy jobb, ha nem  kihívó a hölgyek ruházata.
Ami még rosszabb, mindezt állítólag éppen a nők védelmében teszik…Ezzel viszont az Index inkább a nemi erőszak érdekében érvel, mint ellene.
 
Szerző: Egerszegi Csaba  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top