Close

Mélyvíz

Izsó Zita, Haraszti Ágnes és Mesterházy Fruzsina harmadik közös irodalmi alámerülése – Kardos Dániel közreműködésével – 2014. november 25-én 19–20 óráig a RoHAM Barban (1074 Budapest, Dohány utca 22.).
 
A trió immár harmadik alkalommal dolgozik együtt, Háttal a tengernek című zenés irodalmi estjeik közel hozták a három alkotót: egyre jobban értik és érzik egymás mélyrétegeit. Ez az egyik ok, amiért ezúttal a Mélyvíz címet adták estjüknek.

Izsó Zita második verseskötete – a Színről színre – idén ősszel jelent meg, Haraszti Ágnes a második kötetén dolgozik, Mesterházy Fruzsina lassabban alkot, azt mondja, még távoli a saját kötet. Világuk hasonló: gyakran vezetnek a természetbe, vizek közelébe, fák odvába, és a felszín alá is, egy másik világba, a gyönyörök és poklok mélységébe.

Mindhárman erős, szuggesztív képekkel dolgoznak, költészetük szereti a szépet, de nem kerüli ki az egyéni és az egyetemes negatívumok tárgyalását. Lírájuk zegzugos képeken keresztül beszél a külső-belső (t)enyészetről. Nyelvezetük változatos, félig sem pusztán lágy és selymes női esztétika: Izsó Zita versei gyakran férfiak történetei, Haraszti Ágnes írásai ólomsúllyal nehezednek a lélekre, Mesterházy Fruzsina szókimondása, témaválasztása gyakran hordoz maszkulin elemeket.

Kardos Dániellel először a TOBE Galériában rendezett estjükön dolgoztak együtt. Azonnal egymásra találtak a gitárművésszel. Ezúttal a Roham Bárba invitálják a közönséget egy szelíd irodalmi alámerülésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top