Close

Átadták a Bujtor-emlékgyűrűt a Veszprémi Petőfi Színházban

Veszprém – Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető vehette át pénteken a Veszprémi Petőfi Színházban a Bujtor-emlékgyűrűt, melyet a színházi háttérdolgozók elismerésére alapított az öt évvel ezelőtt elhunyt színművész-rendező Bujtor István özvegye.

 
Az ünnepségen Bujtor Judit elmondta, hogy a színészeknek számtalan díjat alapítottak, de a háttérben dolgozóknak nem létezett hasonló elismerés Veszprémben.   Hozzátette, a díjat negyedik alkalommal adja át és úgy véli, az elismerés méltó módon őrzi férje emlékét. Bujtor István igazi csapatjátékosként képes volt motiválni a körülötte élőket, és minden színházi ember munkáját nagyra tartotta – emlékezett. Elmondta azt is, úgy érzi, Bujtor Istvánt sokan szerették, amit a mai napig többen kifejezésre juttatnak. A veszprémi színház, amelyet 2008-tól haláláig vezetett, őrzi emlékét, filmjeit még mindig játsszák, Balatonfüreden pedig szobrot állítottak neki.

 
Az elismerést a színház dolgozóinak titkos szavazatai alapján ítélik oda. Az arany pecsétgyűrű közepébe Bujtor István arcképét foglalták, az egyik oldalán két álarc, a másikon pedig színházi függöny látható.
A díjátadó után Bors Ildikó festőművész kiállítása nyílt meg a teátrum előcsarnokában. 
MTI 
   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top