Close

Pályázati felhívás: Ösztondijas magyar nyelvi es magyarsagismereti kepzesre a 2015-os tanevre

A Balassi Intezet palyazatot hirdet a kulturalis es nyelvi azonossagtudat megorzesenek es erositesenek erdekeben a 2015-os tanevre osztondijra, a Karpat-medencen kivul, diaszporaban elo magyar szarmazasu szemelyek szamara.

 

                         MAGYAR NYELVI es MAGYARSAGISMERETI KEPZESRE.

A magyar nyelvi es magyarsagismereti allami osztondij celja: a Karpat-medencen kivul, diaszporaban elo magyar szarmazasu (kulfoldi allampolgarsagu) fiatalok magyar nyelvtudasanak es magyarsagismeretenek fejlesztese. A ketszemeszteres magyarorszagi tanulmanyokra a Balassi Intezetben kerul sor.

A palyazat 18. eletevet betoltott, elsosorban egyetemista koru, magyar szarmazasu fiatalok szamara kerul kiirasra. A palyazatnal elbiralasra kerul a tarsadalmi korokben folytatott kozossegi munka, egyetemi ajanlas, valamint a magyar kulturaval, muveszettel vagy mas terulettel kapcsolatos tevekenyseg.

A kepzes leirasa:

A program magyar nyelvi es magyarsagismereti tanulmanyokat tartalmaz, valamint lehetoseget nyujt az orszaggal es az elo magyar kulturaval valo aktiv megismerkedesre is. A magyarsagismereti tanulmanyok kereteben tortenelem, irodalom, foldrajz, neprajz, muveszettortenet es tarsadalomismeret tantargyakat tanulnak a hallgatok. A program magyarsagismereti tanulmanyokbol zarovizsgaval, egy valasztott temabol megirt zarodolgozat megvedesevel, magyar nyelvbol pedig allamilag elismert nyelvvizsgaval fejezodik be. (A nyelvvizsga szintje, fajtaja es az ennek megfelelo befizetendo vizsgadij merteke a nyelvi szintfelmerest vegzo bizottsag dontesetol fugg.)

Azoknak a hallgatoknak, akik hazai egyetemukon kreditpontokra tudjak valtani magyarorszagi tanulmanyaikat, az Intezet rendelkezesere bocsatja – a vegbizonyitvanyon kivul – a szukseges tantargyleirasokat.

Az oktatason valo reszvetel kotelezo, ennek indokolatlan elmulasztasa, valamint az Intezet Tanulmanyi es Vizsgaszabalyzatanak es/vagy Fegyelmi Szabalyzatanak megszegese eseten a kepzesre es kollegiumi elhelyezesre valo jogosultsag azonnal megszunik, es – a beiratkozaskor alairt szerzodesben foglaltak szerintaz addig felvett osztondijat vissza kell fizetni.

A kepzes idotartama 9 honap (2015. februar–junius, 2015. szeptember–december).

Az osztondij tartalma:

—  ingyenes kepzes

—  25.000 Ft/ho osztondij

—  kollegiumi elhelyezes (2-3 agyas szobakban)

diakigazolvany (kedvezmenyekre jogosit)

FIGYELEM! Az osztondij nem tartalmazza az egeszsegbiztositas koltseget.

(A biztositasi lehetosegeket lasd a mellekelt tajekoztaton!)

A tervezett osztondijas keretszam: 10 fo

A palyazat bekuldesi hatarideje: 2014. oktober 22.

A palyazatokrol szolo dontes meghozatalanak hatarideje: 2014. oktober 31., amelyet kovetoen 5 munkanapon belul a Balassi Intezet ertesitest kuld a palyazat eredmenyerol.

 

A palyazatokrol a dontest a Kulfoldi Magyar Cserkeszszovetseg javaslata alapjan a Balassi Intezet kepviseloibol allo Ertekelo Bizottsag hozza meg. A dontes minden palyazora nezve kotelezo.

A Balassi Intezet a hatarido utan beerkezett, illetve formailag hibas es hianyos, pontatlanul vagy olvashatatlanul benyujtott palyazatokat nem veszi figyelembe.

 

A palyazat menete:

 

1. Regisztracio

A palyazonak a palyazati idoszakban regisztralnia kell a Balassi Intezet ugyfelkapu rendszereben a http://sao.bbi.hu/login/registration weboldalon.

A palyazo a regisztracio sikeressegerol 1 napon belul visszaigazolo levelet kap a regisztraciokor megadott e-mail cimere. Amennyiben ez a level nem erkezik meg, kerjuk, vegye fel a kapcsolatot Gyenes Fruzsina kolleganonkkel, e-mail cime: fruzsina.gyenes@bbi.hu !

 

2. Palyazati adatlap kitoltese

A sikeres regisztraciot kovetoen a

https://sao.bbi.hu/magyarsagismereti-palyazat-2015

palyazati oldalon, a belepest kovetoen toltse le a palyazati adatlapot (word dokumentum). A palyazati adatlapot elektronikusan (csak szamitogeppel!) kell kitolteni!

 

3. A palyazathoz csatolando mellekletek es igazolasok elkeszitese, beszerzese

A palyazathoz szukseges mellekletek es igazolasok:

– kb. 300 szavas fogalmazas a magyarorszagi tanulmanyok celjarol es a megszerzendo ismeretek otthoni hasznositasarol,

– kezzel irott oneletrajz,

– az utlevel masolata,

– tanulmanyokat igazolo dokumentumok masolata,

– tarsadalmi szervezet (cserkeszet, iskola, alapitvany, egyhaz stb.) vagy elismert szemelyiseg ajanlasa,

– igazolas a befizetett 600 USD elolegrol.

 

4. A palyazati adatlap kinyomtatasa es alairasa. A teljesen kitoltott es alairt adatlapot kerjuk szkennelni!

 

5. Az alairt palyazati adatlap es a csatolando mellekletek, igazolasok elektronikus valtozatanak feltoltese a https://sao.bbi.hu/magyarsagismereti-palyazat-2015

palyazati oldalon.

 

6. A palyazati adatlap es a csatolando mellekletek, igazolasok elektronikus valtozatanak elkuldese Nemethy Kesseru Judit reszere, e-mail cime: jn2@nyu.edu

 

A palyazot erinto koltsegek:

·         az utazas koltsegei,

— az etkezes koltsegei,

— nem europai unios allampolgar eseten az egeszsegbiztositas koltsegei, melyhez a Balassi Intezet 30 000 Ft-tal jarul hozza

— nyelvvizsgadij (ECL B2 vagy C1 kb. 25.000 Ft),

— diakberlet (tomegkozlekedesi eszkozokon valo utazashoz),

— javasolt koltopenz az etkezes, diakberlet es szemelyes koltsegek fedezesere:

    kb. 250 USD / ho,

— tanulmanyi vizum beszerzese az illetekes magyar kulkepviseleten,

— egy kotelezo belfoldi es egy kotelezo erdelyi kirandulas koltsege,

— kaucio az intezeti belepokartyara es az esetleges kollegiumi rongalasokra (2000 HUF)

— diakigazolvany koltsege

 

A palyazat ervenyessegenek feltetele, hogy a palyazo a kotelezo kirandulasok dijat, 600 USD-t elore befizesse. A befizetes modja: csekken vagy traveler’s check-en. A csekket vagy traveler’s check-et a palyazati hataridoig Nemethy Kesseru Judit cimere kell kuldeni (Dr. Judith Nemethy, 1 Washington Square Village Ap. 3L, New York, NY 10012, USA).

 

Sikertelen palyazat eseten a kirandulas dijat a Hungarian Scout Association visszafizeti a palyazo reszere. Sikeres palyazat eseten, amennyiben a palyazo elfogadta az osztondijat, de azutan megis visszalep, 2015. januar 15. elotti visszalepes eseten a befizetett osszegnek az 50%-at teriti vissza a Hungarian Scout Association, 2015. januar 15. utani visszalepeskor nincsen visszaterites.

 

Informacio:

Dr. Nemethy Kesseru Judit (Teleki Pal Alapitvany), E-mail: jn2@nyu.edu

Szorad Gabor (Kulfoldi Magyar Cserkeszszovetseg irodaja), E-mail: gabona@aol.com

Technikai segitseg a palyazat menetehez es a Balassi Intezet ugyfelkapu rendszerenek (http://sao.bbi.hu) hasznalatahoz: Gyenes Fruzsina, fruzsina.gyenes@bbi.hu

__________________________________________________________________________________________

A palyazati kiiras es a palyazati adatlap letoltheto a Balassi Intezet (www.balassi-intezet.hu) es a Kulfoldi Magyar Cserkeszszovetseg (www.kmcssz.org) honlapjarol.

All Hungarian speakers should fill in the Hungarian-language form. Use the English-language form only if you do not speak Hungarian.

KMCSSZ Sajtoszolgalata

Tovabbi informacioert, kerjuk, forduljon az Kulfoldi Magyar Cserkeszszovetseg sajtoirodajahoz:

2208 Gates Court, Morris Plains, NJ 07950, U.S.A.

Tel: (+1-703) 424-6755

Internetes honlapunk:  http://www.kmcssz.org

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top