Close

Ukrán válság – Kijev: a szakadárok tüzérsége egy gyászmenetet talált el Mariupolnál, halottak

Hét civil veszette életét és 17 megsebesült kedden, amikor szakadár fegyveresek vélhetően Grad rakéta-sorozatvetővel eltaláltak egy temetési menetet a déli Mariupol melletti Szartana faluban, miközben az ukrán fegyveres erők állasait támadták – erősítette meg a mariupoli városi tanács.

Vladiszlav Szeleznyov, a Kijev által terrorellenesnek elnevezett hadművelet parancsnokságának szóvivője az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportálnak elmondta, hogy az Azovi-tenger partján fekvő kikötőváros közelében, Szartana településen lévő ukrán állást előbb aknavetővel, majd Grad rakéta-sorozatvetővel lőtték. A támadás következtében a katonák közül senki sem sebesült meg. A lövedékek – amelyek közül egy a gyászmenetet találta el – Novoazovszk irányából csapódtak be.

Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője keddi kijevi sajtótájékoztatóján közölte, hogy Mariupol térségében az elmúlt egy nap alatt hat orosz drónt, vagyis pilóta nélküli repülőgépet észleltek. Megerősítette azt a korábbi értesülést, hogy Novoazovszkba egy orosz különleges alakulat tagjai érkeztek. Szavai szerint az egység nem nagy létszámú, de speciális akciók végrehajtására kiképzett.

Liszenko szokásos napi sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy az elmúlt 24 órában összesen hét ukrán katona esett el a kelet-ukrajnai harcok övezetében. Hozzátette, hogy közülük hatnak az életét a szeparatisták által telepített taposóaknák oltották ki.

MTI, fotó: kyivpost.com (A fotón ukrán katonák közel Mariupolhoz.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top