Close

Rusztikus francia térkultúra

Van az a látvány, amiért érdemes messzire menni, van az a hangulat, amit ott, helyben kell megélni.

A franciák jó érzékkel alkalmazzák a kettősségeket, tudják, mit mivel rakjanak össze, mi mivel „szólal meg” igazán. Az itt bemutatandó Provence-i házban olyan természetességgel illik egymáshoz a rusztikus roppantott fal belső és a melegséget árasztó részletek mintha csak együtt születtek volna meg a természetben.

besthomedesigns (1)

Az egyszerűség, letisztult formák alkalmazása a díszítéseket nélkülöző tárgyak, mint a lágy ívű kovácsoltvas dohányzóasztal jól megfér a durva megmunkálású, robosztus hatású ebédlőasztallal. A konyhában lévő, bogrács elhelyezésére is alkalmas kemence, uralja a teret, látszik, hogy napi használatra készült. Ahogyan a közvetlenül mellette kialakított „potyázó pad” mely akkor hasznos igazán, amikor a kemence üzemel. Ilyenkor ugyanis a padon heverészőnek bőven jut e kemence melegéből.

besthomedesigns (2)

A hangulatos tér szépsége épp egyszerűségében van. A konyha másik végén óriási, modern hűtőszekrény kapott helyet, a többi kopottas eleganciájú bútor környezetéből mégsem rí ki. A látványt még inkább oldja a nagy becsben tartott, kipárnázott, öreg hintaszék.

besthomedesigns (3)

A fürdő helyiség rendkívül puritán, a durva falazat a megviselt ám karcsú káddal összhangot alkot.

besthomedesigns (4)

A hálóban is találunk egy ridegséget árasztó téglafalat, ám a kedves részletek, úgy; mint a nagy kazettás ablakon és terasz ajtón beömlő fény, a kis falfülkében álldogáló szobor és a hívogató karosszék vonzóvá teszik az utazó számára, hogy elköltsön itt egy éjszakát.

besthomedesigns (5)

A házhoz tartozik még egy apró ámde hangsúlyos kávézó-teázó helyiség, melynek egyik fala üveg, s ezzel a megoldással az ott tartózkodót közvetlenül a kertbe helyezi.

besthomedesigns (7)

A nappaliként használt helyiség elmaradhatatlan része a kandalló, mely uralja a teret és egyben kedves elfoglaltságot nyújt a házigazdának, hiszen a meleget táplálni kell.

besthomedesigns (8)

Esti borozós beszélgetések színhelyéül szolgálhat a pattogó tűz mellett elhelyezett hívogató kanapé, itt aztán megvitatják az ez évi szőlő és levendulatermést az összegyűlt szomszéd gazdák.

forrás: besthomedesigns.com

szerző: Horváth Aranka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top