Close

Ösztöndíjpályázat hátrányos helyzetű gyerekeknek

Ösztöndíjpályázatot hirdet a 2014/2015-ös tanévre a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szociálisan hátrányos helyzetű kisiskolások támogatására.

A pályázatra ajkai, bajai, békéscsabai, hatvani, jászberényi, kisvárdai, nyíregyházi, ózdi és salgótarjáni, második és harmadik osztályos általános iskolás tanulók jelentkezhetnek. További feltétel, hogy a pályázó 2013/2014-es év végi tanulmányi szöveges értékelése jeles vagy kitűnő, családjában az egy főre jutó átlagjövedelem nettó 46 ezer forint/hó összeg alatt van a családi pótlékot is beleértve, a diák a megjelölt városok egyikében, illetve annak maximum 5 kilométeres körzetében lakik, vagy oda jár iskolába – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.

A pályázati űrlap és a kért dokumentumok postai úton történő beérkezésének határideje szeptember 22. éjfél. A dokumentumokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat címére – 1066 Budapest, Teréz krt. 24. – kell elküldeni, feltüntetve az „Ösztöndíj” jeligét, a pályázó nevét és a pályázatban kiírt város nevét.

Az MKB Bank Zrt. (MKB), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. támogatásával megvalósuló pályázat célja a rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók segítése.

Az országos ösztöndíjpályázaton összesen 150 gyermek kap havi 16 ezer forint támogatást. Folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén a segélyt egészen a diploma megszerzéséig biztosítják az ösztöndíjra jogosultaknak.

A pályázati űrlapot a www.gyermekmento.hu oldalról tölthetik le az érdeklődők.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top