Close

Független jelöltként indul a KDNP helyi alelnöke az egyik szegedi körzetben

Független jelöltként indul Juhász Gyula, a KDNP helyi alelnöke az októberi helyhatósági választásokon a szegedi 7-es önkormányzati választókörzetben.

 
A politikus a Fidesz szegedi irodája előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, a sajtóból értesült arról, hogy a körzetben, ahol 2006-ban és 2010-ben is elnyerte a választók bizalmát, nem őt jelöli a Fidesz és a KDNP.
Juhász Gyula elmondta, a két kormánypárt helyi szervezetei a jelölési folyamat végén, hosszú egyeztetések után, júniusban döntöttek a polgármesterjelölt és a képviselőjelöltek személyéről, valamint a kompenzációs lista sorrendjéről. A döntést ellenszavazat nélkül a Fidesz önkormányzati választási egyeztető bizottsága is jóváhagyta – tette hozzá.
Kothencz János július 3-án jelentette be, hogy a helyi szervezet által javasolt Gyimesi László helyett ő lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, majd augusztus 13-án mutatta be a pártszövetség képviselőjelöltjeit. A Fidesz és a KDNP helyi szervezete azonban nem szavazott erről, és a pártok helyi elnökségei sem tárgyalták az ügyről – közölte az alelnök.
Juhász Gyula hangsúlyozta, továbbra is elkötelezett a jobboldali politikai közösség által vallott értékek iránt, és a szűkebb környezete, Tápé, Baktó és Új-Petőfitelep lakóinak érdekeit kívánja képviselni a szegedi közgyűlésben, ezért döntött az indulás mellett.
A szegedi 7-es önkormányzati választókörzetben a Fidesz-KDNP és a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és Önkéntes Mozgalom Kohári Nándort, az MSZP, az Együtt és a DK Szécsényiné Karai Rózsát, a Jobbik Papp Mihály Ferencet indítja.
Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top