Close

Önkormányzat 2014 – Kilépett az MSZP-ből Fedor Vilmos, Miskolc volt alpolgármestere

Kilépett az MSZP-ből Fedor Vilmos, Miskolc volt alpolgármestere, aki évekig a szocialista párt országgyűlési képviselője is volt – közölte az MSZP miskolci szervezete csütörtökön az MTI-vel. A politikus felesége, Rózsa Edit miskolci polgármesterjelölt szerint az MSZP helyi vezetése a férjén torolná meg, hogy jelöltként indul a választáson.

 
Az MSZP közleménye kitér arra, hogy Fedor Vilmos felesége, Rózsa Edit az elmúlt napokban jelentette be, hogy indul Miskolc polgármesteri posztjáért.
„Rózsa Edit polgármester-jelöltsége sok mindenre jó, csak arra nem, hogy segítse a Miskolcot romlásba vezető Fidesz-KDNP-s városvezetés leváltását, döntését – bármilyen érdekből is hozta azt meg – tudomásul vesszük” – olvasható a szocialista párt tájékoztatójában.
A közlemény ismerteti: Rózsa Edit férje, Fedor Vilmos önkormányzati képviselő „egészen az elmúlt hétig tagja volt az MSZP miskolci önkormányzati kampányát segítő csapatnak, felesége szándékairól nem tájékoztatott, s a történtek ismeretében arról sem beszélt, hogy az MSZP kampányában megszerzett információkat valóban a legnagyobb gondossággal és körültekintéssel kezelte, kezeli-e.”
A miskolci MSZP-szervezet Fedor Vilmos „magatartása miatt fegyelmi eljárás indításáról” határozott, „ő azonban ebben nem kívánt részt venni, inkább kilépett az MSZP-ből, az MSZP listáján szerzett önkormányzati mandátuma sorsáról nem nyilatkozott”.
Közölték: sajnálják a döntését, mint ahogyan Rózsa Editét is. Mi továbbra is azon vagyunk, a Miskolcot hűbérbirtokként kezelő városvezetést a választópolgárok jóvoltából leváltsuk, s egy olyan fejlődő pályára állítsuk a várost, amelyet megérdemelnek a miskolciak. Rózsa Edit és Fedor Vilmos ügyével viszont nem kívánunk tovább foglalkozni – zárul a közlemény.
Az MSZP a függetlenként induló Pásztor Albert polgármesterjelöltet támogatja Miskolcon.
Rózsa Edit – aki többek között a Magyar Liberális Párt támogatásával indul az őszi helyhatósági választáson – az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, azért döntött az indulás mellett, mert számára lelkiismereti kérdés, hogy Miskolcon, „ahol valamennyi polgármesterjelölt a kirekesztés és a háborúskodás mellett foglalt állást”, a választók olyan polgármestert választhassanak, aki az integráció és a béke programját képviseli. 
Megjegyezte: „azt tanácsolom a szocialistáknak, először maguk között tisztázzák: Pásztor Albert független jelölt-e, ahogyan ő állítja magáról, vagy MSZP-s, ahogyan a szocialisták állítják”.
A polgármesterjelölt hangsúlyozza, hogy „sem a szocialistáknak, sem Pásztor Albertnek nem ismert a programja”, míg az övét a választók vasárnap megismerhették.
Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top