Close

Ukrán válság – Kiemelték a halottakat a megtámadott konvoj járműinek roncsai alól

Tizenöt holttestet emeltek ki annak a járműoszlopnak a roncsaiból, amelyet előző nap ért rakétacsapás Kelet-Ukrajnában – közölte kedden az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője.
   
Andrij Liszenko, azt mondta: „Este hét órára 15 holttestet emeltünk ki. A kutatás éjszakába nyúlóan folytatódott, és még ma is tart”. Az ukrán hadsereg szerint sok halott a felismerhetetlenségig összeégett.
    
A támadás Luhanszk város környékén történt, ahol az ukrán hadsereg és az oroszbarát erők között heves tűzpárbaj zajlik jelenleg is. A fehér zászlókkal megjelölt kocsioszlopban a terrorellenes erők elmondásuk szerint a civil lakosságot igyekeztek biztonságosabb helyre szállítani a harcok elől. Liszenko előző nap azt mondta, hogy többtucatnyian vesztették életüket a támadásban, amelyért Kijev a szakadárokat tette felelőssé. A szakadárok tagadják, hogy közük van a tragédiához.
    
A Luhanszk mellett a felkelés másik központjának számító Donyeckben és környékén szintén heves harcok folynak, a város vezetői kedden azt közölték, hogy folyamatosan „dolgozik” a nehéztüzérség a megyeközpontban. Donyeck egyik peremvárosában, Moszpinóban több lakóház összeomlott, egy iskola kigyulladt és porig égett az összecsapások közepette.    
    
Szemen Szemencsenko, a kelet-ukrajnai megyék elszakadását ellenző önkéntesekből álló Donbassz nevű zászlóalj parancsnoka közölte, hogy keddre az ukrán fegyveres erők ellenőrzésük alá vonták a Donyeck melletti Ilovajszk városának kétharmadát. Éjjel a szakadárok három ellenőrző pontját és négy tüzelőállását semmisítették meg. A parancsnok elmondta, hogy a katonák élelmiszert vittek a harcok elől az óvóhelyekre és a hivatali épületek alagsorába menekült helyi lakosoknak, és igyekeztek megnyugtatni őket. Az alakulat kedden megsemmisített két Kamaz teherautót, amely szakadár fegyvereseket szállítottak Ilovajszkba.
    
A Kijev által terrorellenesnek elnevezett hadművelet sajtóközpontja kedden arról számolt be, hogy sikerült csaknem teljesen megtisztítani a szakadár fegyveresektől a Donyeck megyében található Jaszinuvata települést.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top