Close

Önkormányzat 2014 – Önállóan indul az MSZP Debrecenben és Hajdú-Biharban az önkormányzati választáson

 Miután a baloldali egyeztetések nem vezettek eredményre, az MSZP önállóan indul Debrecenben és a többi hajdú-bihari településen az októberi önkormányzati választáson – jelentette be Huszka Imre, a párt megyei elnöke kedden sajtótájékoztatón Debrecenben.

A szocialisták Debrecenben Madarasi István 54 éves vállalkozót, jelenlegi önkormányzati képviselőt indítják polgármesterjelöltként – közölte Rónai György városi pártelnök.

Madarasi István szerint Debrecenben többségben vannak azok, akik komoly politikai fordulatot szeretnének elérni, ezért – mondta – „elszántan, markáns baloldali programmal” vág neki a választásoknak.

Huszka Imre ugyanakkor megjegyezte: Debrecenben Kósa Lajos távozása után az összefogás jelentett volna komoly esélyt a baloldalnak, de a közös polgármesterjelölt – Szegedi István gyermekgyógyász egyetemi docens, az Együtt politikusa – „egzisztenciális fenyegetés miatt” és ezzel összefüggésben családi okokból visszalépett a jelöléstől. A Demokratikus Koalíció (DK) viszont a program helyett a személyi ambíciókat helyezte előtérbe, ezért nem jutottak eredményre az egyeztetések – mondta. 

Az MSZP megyei elnöke ismertette, Hajdú-Biharban a tízezer lakos fölötti lélekszámú településeken van szocialista polgármesterjelölt. Balmazújvárosban egy helyi civil szervezet kérését elfogadva a civilek jelöltjét támogatják, míg Polgáron Tóth József jelenlegi polgármestert, a Demokratikus Koalíció jelöltjét támogatják a szocialisták, Nyírmártonfalván viszont a mostani szocialista polgármesternek DK-s kihívója is lesz – tette hozzá.

Huszka Imre még Hajdúszoboszlót emelte ki, ahol a jelenlegi polgármester, az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület színeiben induló Sóvágó Lászlót támogatja a szocialista párt.

Rónai György elmondta: Debrecen mind a 24 egyéni önkormányzati képviselői körzetében lesz szocialista jelölt.

Az MSZP debreceni polgármester-jelöltjéről azt mondta: 1998 óta vesz részt a helyhatóság munkájában képviselőként, illetve külső szakértőként, s több mint 15 éves önkormányzati tapasztalata alkalmassá teszi arra, hogy a jövőben polgármesterként vezesse Debrecent.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top