Close

Kis híján tragédia történt a berlini úszó eb-n

A lengyel úszónő, Natalia Charlos a cél közelében elvesztette eszméletét a tegnapi, 10 kilométeres nyílt vízi szám közben, és jó ideig öntudatlanul lebegett a vízen. Csak két német versenyző, Angela Maurer és Svenja Zischler gyors közbeavatkozása mentette meg Natalia életét.

Stefan Lurz, a házigazda német csapat edzője és az úszók is nagyon nehezményezték, hogy a mentőcsónakban ülők nem hallották kétségbeesett kiáltásaikat, akiknek még a döbbent nézők is hiába kiabáltak. A német Bildnek nyilatkozó Alexander Beck, a német csapat orvosa szerint Natalia megfulladt volna, ha nem húzzák ki a vízből nagyon gyorsan. Ő részesítette elsősegélyben a lengyel úszónőt, mielőtt kórházba szállították volna, aki szerencsére már túl van az életveszélyen. Angela Maurert viszont nagyon megviselték az átélt események, és elmondta, már buborékokat látott Natalia szája sarkában, vagyis válságosra fordult a helyzet. Thomas Lurz bronzérmet szerzett három órával később, és utána ő is kifakadt a mentőegységek késlekedése miatt. Szerinte ilyenkor azonnal cselekedni kell, és nagyon nagy szerencséjük volt most, hogy még időben közbe tudtak lépni.
Ő ugyanis már átélt egy hasonló esetet. 2010. október 23-án, az Egyesült Arab Emírségben rendezett Világkupán már nem lehetett segíteni a 26 éves úszón, az egyesült államokbeli Francis Crippenen, mert a mentők csak a verseny után két órával találták meg holttestét.

SOBIESKI TAMÁS
(Forrás: Mundo Deportivo – Spanyolország)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top