Close

Tanévkezdet építkezéssel

Nyolc új tantermet hoznak létre emeletráépítéssel a budaörsi Hermann Ottó általános iskolában. A saját forrásból megvalósuló projekttől azt remélik, hogy enyhül a zsúfoltság a város iskoláiban – közölte a település önkormányzatának sajtóreferense az MTI-vel.
 
Nagy Ildikó Emese tájékoztatása szerint októberig nemcsak egy újabb emeletet húznak rá a jelenleg kétemeletes, lapos tetős Ifjúság utcai intézményre, hanem kívül-belül fel is újítják.

Akadálymentesítik az ingatlant, kicserélik a nyílászárókat, és elkészül az oktatási szárny homlokzati hőszigetelése is. A beruházás csaknem 320 millió forintba kerül, az önkormányzat ezt saját forrásból, hitel és pályázati pénz felvétele nélkül fedezi – mondta a sajtóreferens.

A befejezés határideje október 30., a szeptember elsejei iskolakezdés azonban nem kerül veszélybe, csupán nagyobb munkaszervezést igényel az iskola vezetésétől – tette hozzá Nagy Ildikó Emese.

Budaörsön négy állami általános iskola és egy egyházi fenntartású oktatási intézmény működik, ezekbe mintegy háromezer gyermek jár. A Hermann Ottó általános iskola tanulóinak száma a tanév végén 602 volt.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top