Close

Meggyűrűzték a Víg színészeit

Emlékgyűrűket adott át Eszenyi Enikő a Vígszínház évadzáró ülésén

Immár hagyományosan a  nyári szünet előtt megtartott társulati ülésen Eszenyi Enikő a színház vezetője elmondta, hogy különleges évadot zártak.Eszenyi Enikő elmondta, hogy mi az a 10 dolog, amire büszkék lehettek a „Vígesek”:

– 20 ezerrel több nézőnk volt, mint tavaly. Köszönjük Vígszínházszeretők!

– 40 éve mutattuk be a Popfesztivált. Ebben az évadban 39-szer játszottuk a Popfesztivál 40-et, és több mint 40ezer ember látta. Ez volt az évad legsikeresebb előadása.

– A városban mi tartottuk a legtöbb a bemutatót. 11-et. Ebből 5 magyar dráma volt.

– Rengeteget utaztunk. Előadásainkkal jártunk: Brüsszelben, Pozsonyban, Kolozsvárott, Szegeden, Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Siófokon és Veszprémben.

– Újra voltunk a POSzT-on, és díjat is nyertünk, Molnár Áron a legjobb 30 év alatti színész lett

– Okosodunk és fejlődünk: az angol nyelvtanfolyamon és a számítástechnikai tanfolyamon sok munkatársunk vett részt

– Járt nálunk a szentpétervári Eifman Balett, Erwin Schrott, a tel-avivi Cameri Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a Székesfehérvári Vörösmarty Színház és jönnek a kolozsváriak, két kiváló előadással.

– 581 előadást tartottunk és 352 ezer nézőnk volt.

– Színháztörténeti jelentőségű, hogy a Prágai Nemzeti Színházzal és a Szlovák Nemzeti Színházzal koprodukcióban létrejött a világhírű Robert Wilson által rendezett 1914.

– Mi voltunk a leggyorsabbak a maratonon, mi fogtuk a legtöbb halat, mi voltunk legtöbbet címlapon, mi sütöttük a legtöbb sütit, és gyerekcsinálásban sem állunk rosszul…

És plusz 1: A Vígszínház még mindig nyitott színház.

És az idei díjazottak: Ruttkai Éva emlékgyűrűt kapott: Fesztbaum Béla, Várkonyi Zoltán-emlékdíjat Wiesmeyer Erik kapott, Hegedűs Gyula emlékgyűrűt: Csőre Gábor kapott,Roboz Imre művészeti-díjban idén Halász Judit részesült,Ajtay Andor emlékdíjban idén hárman részesültek: Csőre Gábor, Fesztbaum Béla és Tornyi Ildikó.A Harsányi Zsolt emlékdíjat Keleti Éva fotós kapta, míg a „Kiscsillag is csillag”-díjat Telekes Péter kapta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top