Close

ATV online: Nem zárolták az MSZP számláját, de nehéz helyzetben a párt

Gúr Nándor szerint nagyságrendileg 2 milliárd forintos tartozásról van szó, a pártnak azonban csak körülbelül fél milliárdos bevétele van egy évben. Az alelnök szerint a székház eladása se lenne elégséges önmagában – írja az atv.hu.


A Vasárnapi Hírek arról számolt be tegnapelőtt, hogy akkora tartozást halmozott fel az MSZP az elmúlt években, hogy a hitelező bank zárolta a párt számláit.

Gúr Nándor, a szocialisták alelnöke az ATV Start című műsorában úgy fogalmazott, hogy „tételesen nem tudok arról, hogy zárolták volna” a számlákat. Azt elismerte, hogy nehéz helyzetben van a párt és nagyságrendileg 2 milliárdos adósságról van szó, ami részben hitelből áll.

Gúr véleménye szerint azonban nem fog csődbe menni az MSZP. Felhívta a figyelmet rá, hogy más pártoknak is van adóssága, csak valószínűleg nem ekkora mértékben, „de más pártok nagyságrendben sem olyan nagyok, mint a szocialista párt”- fogalmazott.

A párt alelnöke arról is beszélt, hogy a költségvetési támogatás nagyjából fél milliárd forintot jelent egy évben az MSZP-nek és bevételüknek szinte teljes egészét ez teszi ki. Arra a kérdésre, hogy abból miként lehet 2 milliárdot visszafizetni, úgy fogalmazott, hogy „huszon néhány esztendő elég sok idő” és vannak hosszú futamidejű hiteleik is.

Arra a felvetésre, hogy a tagság nem „dobhatja-e össze” a tartozás egy részét, úgy felelt, hogy ez „lehetetlen” és „nem is várható el” tőlük. „Az MSZP soha nem arról volt híres vagy hirhedt, hogy olyan támogatói kör van a hátterében, mint adott esetben ma a kormánypárt mögött”- fogalmazott Gúr Nándor.

Elmondta, hogy a párt székháza saját tulajdonban van, ami egy menekülő utat jelenthet, de „más utakat is kell keresni, ez önmagában szerintem nem elégséges”.

 

MSZP: Nem zárolták a számlákat

Az MSZP délutáni közleményében azt írta, hogy a párt számláin semmilyen zárolás nem történt, illetve az MSZP 2010 óta semmilyen új hitelt nem vett fel.

A korábbi hitelek törlesztése folyamatos. Ezeket a pénzügyi elszámolásokat az ÁSZ rendszeresen ellenőrzi.

A most felröppent, ám téves híresztelés hátterében alighanem egy, a párt saját számlái közötti, bankon belüli átutalási művelet áll, ez a tranzakció mindennapos gyakorlat – áll a közleményben.

Forrás: atv.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top