Close

Ukrajna – Magyar vízumközpont nyílik Kijevben

Magyar vízumközpont nyílik Kijevben az ukrajnai ügyfelek magasabb színvonalú kiszolgálása céljából – tájékoztatta kedden az MTI-t a kijevi magyar nagykövetség.

    A közlemény szerint a vízumközpontot szerdán ünnepélyes keretek között Bayer Mihály nagykövet nyitja meg, az eseményen jelen lesz Andrij Olefirov ukrán külügyminiszter-helyettes és Volodimir Bondarenko, a kijevi városi adminisztrációs hivatal elnöke, képviselteti magát az OTP Bank és a Wizzair, valamint más utazási irodák is.
    A központ április 25-től kezdődően fogad vízumkérelmeket, amelyek előzetes bejelentkezés nélkül adhatók be. A vízumközpont az Ukrajnában tartózkodó, bármely állampolgársággal rendelkezők kérelmeit befogadja, kivéve a tartózkodási engedély átvétele céljából D-vízumot igénylőkét. Utóbbiak továbbra is kizárólag a nagykövetség konzuli részlegén terjeszthetik elő kérelmeiket.
    A vízumközpontot a londoni székhelyű VFS GLOBAL cég üzemelteti, amely 20 euró szolgáltatási díjat számol fel a kérelmek átvételéért, továbbításáért és átadásáért. A vízumdíjak változatlanok maradnak.
    A központ megnyitása után a nagykövetség konzuli részlegén előzetes – telefonos vagy internetes – regisztrációt követően változatlanul benyújthatóak lesznek vízumkérelmek.
    Később – ha van rá igény – más ukrajnai nagyvárosokban is nyílhatnak magyar schengeni vízumkérelem-átvevő központok, lehetőséget biztosítva a vízumkérelmek leadására minél több helyszínen az ukrán állampolgárok minél szélesebb köre számára.
 
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top