Close

A BKV megegyezett dolgozóival

Megállapodott a bérekről a BKV a cég szakszervezeteivel pénteken, a munkáltató április elsejével bruttó 7500 forintos alapbéremelést hajt végre.


A BKV pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ez a béremelés azokat a főállású dolgozókat érinti, akik 2013. december 31-én állományban voltak. Ezenkívül a BKV havonta ötezer forint értékű Erzsébet-utalványt ad, és az áprilisi bérekkel együtt kifizetik a jubileumi és egyéb jutalmakat is, az év végén pedig 36 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak a teljes munkaidős dolgozók. A részmunkaidőben foglalkoztatottak a munkaidejük arányában kapják meg ezt a juttatást.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója a közlés szerint azt mondta, a BKV vezetése a jelenlegi gazdasági környezet, valamint a társaság nehéz pénzügyi helyzetének figyelembevételével, az előzetes üzleti terv sarokszámain belül maradva korrekt ajánlatot tett.

A BKK is megállapodott a szakszervezetekkel

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is megállapodott a szakszervezetekkel a bérekről, a munkáltató április elsejétől átlagosan 3 százalékos alapbéremelést biztosít a jegyellenőrök, pénztárosok, diszpécserek, projektmérnökök, közútkezelők, parkolóőrök és minden munkatárs számára, hasonlóan a többi közlekedési társasághoz, a BKK Közúthoz és a BKV-hoz – közölte az MTI megkeresésére a cég pénteken. A közlés szerint Vitézy Dávid vezérigazgató és az összes reprezentatív szakszervezet vezetője aláírta a bérmegállapodást.

A bérfejlesztés nem érinti a Munka törvénykönyve szerinti vezető állású munkavállalókat – jegyezték meg. Felidézték: a bérfejlesztés részleteiről korábban hosszas érdekképviseleti egyeztetést folytattak.

Az előzetes üzleti terv keretein belül maradva mindenki számára megnyugtató megoldást jelent a mostani megállapodás. A bérmegállapodás értelmében a cafeteria-kereteket a különböző munkakörökben végre egységesíteni tudják, illetve továbbra is a Munka törvénykönyve meghatározott műszakpótléknál magasabb mértékű – 35 százalékos – pótlékot kapnak az arra jogosult munkavállalók – hangsúlyozták.

A Főpolgármesteri Hivatal a BKV-nál és a BKK-nál létrejött megállapodással kapcsolatban azt közölte az MTI-vel, hogy azokat a városvezetés politikai és pénzügyi szempontból egyaránt jelentős eredménynek tekinti. A közleményben azt írták, hogy a megállapodások megkötését a szakszervezetekkel folytatott hosszas egyeztetés előzte meg, amelynek a főváros aktív részvevője volt.

 

Forrás: mno.hu/MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top